Comunitat Valenciana

Els sindicats de Culturarts denuncien la "indefensió" dels treballadors per les "retallades"

  • "Als treballadors d'este sector se'ns estigmatitza, quan el fet és que la majoria vam accedir a ell a través d'un procés de selecció públic", asseguren.
  • Els han cridat a "negociar una modificació substancial de les condicions de treball, quan la prioritat hauria de ser esmenar la precarietat".
  • "Creiem que ha arribat el moment que este govern sega a pensar per una vegada, deixe de costat la foto i la inauguració, i decidisca què vol fer amb la cultura", diuen.
Fachada del Teatro Principal de Valencia.
Fachada del Teatro Principal de Valencia.
RAQUEL ABULAILA/DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Fachada del Teatro Principal de Valencia.

El comité d'empresa de Culturarts ha denunciat este dilluns la situació d'"indefensió" en la qual es troben els treballadors per la "continuïtat" de les polítiques de "retallades" i "regressives" de l'actual Consell. "Si l'ERO el va promoure un govern de dretes, amb una clara intenció electoralista, ara un govern progressista no pot emparar-se en el decret llei de redimensionamient del sector públic valencià de l'any 2012 per a dur a terme la seua política d'ocupació i per tant la seua política, en el nostre cas, cultural", ha apuntat el comité d'empresa en un comunicat.

Els sindicats han lamentat que "l'especificitat i diversitat de la plantilla segueix sense ser reconeguda, ni tan sols entesa pels nostres gestors, que tracten d'encaixar en contractes administratius funcions específiques necessàries per al desenvolupament de l'activitat artística".

En esta línia, el comité d'empresa ha criticat que després de quasi quatre anys de l'Expedient de Regulació d'empresa que va acomiadar 58 persones, "després d'haver-se demostrat sobradament que les polítiques del PP en el govern eren més que qüestionables, i que solament han servit per a accentuar la precarietat de l'ocupació i la ineficàcia de la gestió del dia a dia, ens trobem davant la continuïtat de les polítiques regressives i de retallades".

"Els gestors de les Conselleries de Cultura i Hisenda, pareixen ignorar que en Culturarts s'exhibixen espectacles teatrals, festivals, concerts, pel·lícules, canta un cor, actua una jove orquestra... a més de recuperar i conservar el patrimoni cinematogràfic i restaurar el patrimoni artístic dels valencians", han apuntat.

En esta línia, han afirmat que mentre la Generalitat està elaborant l'esborrany de la nova Llei del Sector Públic, "als treballadors d'este sector se'ns estigmatitza, quan el fet és que la majoria vam accedir a ell a través d'un procés de selecció públic".

Segons el comité d'empresa, com a tràmit previ per a elaborar la Relació de Llocs de treball -"exigida per sentència judicial de la qual no s'ha complit cap termini"-, els han cridat a "negociar una modificació substancial de les condicions de treball, quan la prioritat hauria de ser esmenar la precarietat d'alguns departaments després de l'ERE".

Manteniment d'edificis

Al seu juí, "les condicions d'alguns edificis, com el Principal o el Rialto, exigeixen una intervenció urgent, ja que hi ha hagut molts anys en els quals no s'ha invertit en el manteniment dels edificis amb el consegüent risc per a treballadors i espectadors".

"Creiem que ha arribat el moment que este govern sega a pensar per una vegada, deixe de costat la foto i la inauguració, i més enllà de grans paraules i conceptes abstractes del Fes Cultura, decidisca què vol fer amb la cultura i amb la gent que treballa per a fer-la possible", han exigit.

El comité d'empresa ha explicat que la Generalitat creu que estos treballadors no cobren conformement ha establit en la Funció Pública, "plantejant-se baixades de sou precisament als quals més van patir amb l'ERO, els de les categories més baixes, on les borses després de l'Expedient més s'han mogut".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento