Comunitat Valenciana

L'Euromed València-Barcelona es reduirà en 30 minuts en 2018 amb l'ample de via ibèric

  • Aquest estalvi serà possible gràcies a la implantació de l'ample internacional en el tram Castelló-Vandellós i de l'ample ibèric en el tram Vandellós-Tarragona.
  • Segons el secretari d'Estat d'Infraestructures, "parlem de terminis molt pròxims de poc menys d'un any per a tindre eixa connexió".
  • València ha acollit una trobada pel Corredor Mediterrani, a la qual ha assistit el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.
Julio Gómez-Pomar al costat de Ximo Puig i Laurens J. Brinkhorst
Julio Gómez-Pomar al costat de Ximo Puig i Laurens J. Brinkhorst
EUROPA PRESS
Julio Gómez-Pomar al costat de Ximo Puig i Laurens J. Brinkhorst

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha anunciat este dijous que el Ministeri de Foment instal·larà ample internacional en les dos vies del tram Castelló-Vandellós i que s'està acabant la implantació de l'ample ibèric en el tram Tarragona-Vandellós, la qual cosa permetrà que en el segon trimestre de 2018 el temps de durada de l'Euromed València-Barcelona es reduïsca en 30 minuts.

Així ho ha destacat Gómez-Pomar, als mitjans de comunicació a València, després d'inaugurar una trobada pel Corredor Mediterrani, a la qual ha assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig; el coordinador europeu del Corredor Mediterrani, Laurens Jan Brinkhorst; el coordinador d'esta infraestructura a Espanya, Juan Baris, així com membres de la Generalitat Valenciana, el Port de València i de la Comissió Europea.

Gómez-Pomar ha destacat el compromís "global" de Foment amb el Corredor Mediterrani des de Múrcia fins a la frontera francesa perquè a la fi de 2019 estiguen acabades les obres, per a començar, posteriorment, la fase de proves i la interacció entre tren i via.

D'esta manera, ha anunciat que en el tram Castelló-Vandellós, després de la recent rescissió dels contractes d'este tram, se'n va a implantar directament l'ample internacional en les dos vies, la qual cosa sumat al fet que en el tram entre Vandellós-Tarragona s'està acabant l'ample ibèric "permetrà circular a l'Euromed amb uns estalvis de temps importants entre València i Barcelona", que ha estimat en uns 30 minuts.

Segons les seues previsions, la finalització de la instal·lació de l'ample internacional estarà en el segon trimestre 2018 per a, posteriorment, iniciar el període de proves d'interacció entre el tren i la via. "Parlem de terminis molt pròxims de poc menys d'un any per a tindre eixa connexió", ha destacat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento