Comunitat Valenciana

El TSJCV dóna dos dies a la Generalitat per a al·legar abans de decidir si suspén els concerts

  • La sala considera que "és obvi que no concorren raons d'especial urgència per a resoldre sobre la mesura cautelar instada" sense escoltar l'altra part.
  • Abans de resoldre si suspén provisionalment o no, dóna dos dies al Consell perquè formule al·legacions a la petició dels col·legis.
  • Es tracta d'una sol·licitud realitzada per la Fundació Institució Cultural Domus, en Godella, i el Centre Integrat La Puríssima-Franciscanes, situat a València.
Manifestació a favor de l'educació concertada a València
Manifestació a favor de l'educació concertada a València
EUROPA PRESS
Manifestació a favor de l'educació concertada a València

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat la suspensió cautelarísima -és a dir, per la via d'urgència i sense escoltar a la Generalitat-, de la renovació de concerts educatius per al pròxim curs sol·licitada per dos centres valencians.

El tribunal tramita la petició com a mesura cautelar, i abans de resoldre si suspén provisionalment o no, dóna dos dies a la Conselleria d'Educació perquè formule al·legacions a la petició dels col·legis, la Fundació Institució Cultural Domus, en la localitat de Godella, i el Centre Integrat La Puríssima-Franciscanes, situat a València, informa l'alt tribunal valencià en un comunicat.

La sala considera que "és obvi que no concorren raons d'especial urgència per a resoldre sobre la mesura cautelar instada" sense escoltar l'altra part. En este sentit, el tribunal fa notar que el decret té data de publicació de 30 de març de 2017, i si la part considerava desestimada la seua petició des del 15 d'abril de 2017, "podia haver fet valdre la seua pretensió des de tal data".

D'altra banda, segons constata en les dos resolucions, "atenent als terminis de matriculació que s'estableixen en l'Annex II, i sent este termini superior, vencent el 31 de maig de 2017, i no el 29 com la part indica, en qualsevol cas existeix temps suficient per a considerar, com abans s'ha exposat, que no concorren raons d'urgència, ja que existeix termini suficient per a donar trasllat a la contrapart, doncs el precepte indicat assenyala que el termini no excedirà de 10 dies, considerant pertinent en este cas, atorgar el termini de dos audiències per a sentir la mateixa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento