Comunitat Valenciana

El Regne Unit desplega militars per a mantindre la seguretat després de l'atemptat de Manchester

  • El Govern del Regne Unit ha desplegat militars este dimecres a llocs clau per a previndre possibles atacs després que la primera ministra britànica, Theresa May, elevara el nivell d'amenaça terrorista a "crític" després de l'atemptat que va acabar amb la vida de 22 persones este dilluns a Manchester.

May va anunciar este dimarts que el Govern havia decidit elevar de "sever" a "crític" el nivell d'amenaça terrorista després de l'atemptat a Manchester, que ha sigut reivindicat pel grup terrorista Estat Islàmic perquè la investigació preliminar revela que podria haver-hi "un grup més ampli de persones" implicades en este atac terrorista i que podria produir-se'n un altre de manera imminent.

"Això vol dir no només que un atac resulta altament probable sinó que pot haver-hi un nou atac de manera imminent", va assegurar May en una breu declaració davant els mitjans de comunicació després de reunir-se per segona vegada amb el gabinet de crisi COBRA. "Els agents de Policia armats encarregats de vigilar els llocs clau seran reemplaçats per membres de les forces armades", va afegir.

La Policia de Manchester ha identificat com Salman Abedi, un jove de 22 anys nascut al Regne Unit i de pares libis, el terrorista suïcida que va fer esclatar una bomba este dilluns al final d'un concert de la cantant nord-americana Ariana Grande al Manchester Arena. Segons el diari britànic 'The Times', Abedi podria haver viatjat a Líbia recentment.

Les identitats de les víctimes s'han anat coneixent a poc a poc, entre elles una xiqueta de huit anys, dos adolescents i un home de 28 anys. A més, el ministre d'Afers exteriors de Polònia, Witold Wasczykowski, ha confirmat este dimecres que un matrimoni polonès també va morir en l'atemptat del Manchester Arena, on havia acudit per a recollir les seues filles després del concert.

"Hi ha molta feina que s'està fent nit i dia que el públic mai no arribarà a conèixer", ha assegurat el comandant Jane Connors, que lidera l'operació policial de Londres.

L'atemptat de Manchester ha sigut el més mortífer al Regne Unit des del juliol del 2005, quan quatre musulmans britànics van perpetrar diversos atacs suïcides a la xarxa de transports de Londres i en els quals van morir 52 persones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento