Comunitat Valenciana

Aplicacions mòbils per a recordar el difunt o urnes interactives, novetats en una Funermostra amb més expositors

  • La 14a edició de Funermostra obri les seues portes este dimecres amb més de 110 expositors de deu països diferents, un 30% més que l'any passat, que mostraran en Fira València les últimes novetats del sector funerari, entre les quals es troben urnes interactives, joies i art funerari, productes personalitzables, aplicacions mòbils per a realitzar perfils commemoratius o programes de gestió per a cementeris.
Funermostra 2017 obri matí amb un 30% més d'expositors
Funermostra 2017 obri matí amb un 30% més d'expositors
FUNERMOSTRA
Funermostra 2017 obri matí amb un 30% més d'expositors

Els expositors que se citaran en el certamen procedixen de països com Alemanya, Belize, la Xina, els Estats Units, l'Índia, Itàlia, Mèxic, Països Baixos i Portugal. Ocuparà una superfície de més de 4.200 metres quadrats, un miler més que en l'edició anterior, ha informat l'organització en un comunicat.

La tecnologia cobra força en esta edició de Funermostra, amb aplicacions mòbils, urnes funeràries interactives o programes de gestió per a cementeris, i l'art funerari també té un lloc preferent amb productes com arques i monuments funeraris personalitzats, joies per a contindre cendres o escultures realitzades amb cendres.

També es poden conéixer solucions mediambientals per al sector com a sistemes de refrigeració ecocompatibles, valorització de residus, urnes biodegradables o arques realitzades amb productes naturals. El certamen reunix també l'oferta de vehicles, corones, forns, arques, urnes, maquinària o prefabricats, i de servicis que cobrixen tot el procés del negoci funerari.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, serà el responsable d'inaugurar el certamen i de presidir la presentació del decàleg del sector funerari desenvolupat per PANASEF, un document que es distribuirà entre els tanatoris de les empreses associades a l'organització.

A més, el certamen acollirà jornades formatives per als professionals del sector de la mà de PANASEF i de FIAT-IFTA, que per primera vegada celebra la reunió del seu consell de direcció a Espanya.

ACTES PARAL·LELS

De forma paral·lela, Funermostra explicarà un vessant cultural que tindrà com a escenari la ciutat de València amb diverses activitats que tenen com a objectiu "procurar un canvi en la percepció que la ciutadania té del fet de la mort".

Les activitats arranquen este dimarts amb la inauguració de la 'Mostra cultural sobre la vida i la mort', que arreplegarà en un mateix espai diferents exposicions fotogràfiques i muntatges audiovisuals promoguts per les principals firmes del sector a Espanya.

44.000 MORTS A LA COMUNITAT VALENCIANA EN 2015

Segons l'Institut Nacional d'Estadística l'any 2015 van morir a la Comunitat Valenciana 44.351 persones. En el primer semestre de 2016, que són les últimes dades oficials publicades, van morir 21.789. Operen en la regió 231 instal·lacions funeràries, la qual cosa la convertix en la cinquena comunitat amb més tanatoris i vetles del país.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento