Comunitat Valenciana

La jutgessa demana a la Policia un informe per a comprovar si Tauroni va accedir a internet des de la presó

  • La jutgessa del jutjat d'Instrucció número 21 de València ha demanat a la Policia un informe per a comprovar si l'empresari Augusto César Tauroni, que complix presó per la primera peça del cas Cooperació, va utilitzar un ordinador amb accés a internet des de la presó de Picassent amb la finalitat d'ocultar el seu patrimoni.
Augusto César Tauroni, durant el juí a València
Augusto César Tauroni, durant el juí a València
EUROPA PRESS
Augusto César Tauroni, durant el juí a València

Així mateix, la magistrada instructora ha ordenat el bolcat del disc dur de l'ordinador que va usar a la presó Tauroni, condemnat a sis anys de presó pel desviament d'ajudes de la Generalitat al Tercer Món.

Així consta en una providència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en la qual s'assenyala que, en relació amb la peça quarta d'esta causa, la jutgessa té per personada a l'Advocacia de la Generalitat com a acusació particular i a la Coordinador Valenciana d'organitzacions No Governamentals en qualitat d'acció popular.

En la seua resolució, la magistrada acorda recaptar un informe pericial del grup d'informàtica forense de la Policia Científica "amb vista a comprovar si l'investigat va utilitzar l'ordinador accedint a internet amb la finalitat d'ocultar el seu patrimoni, bé mitjançant rastreig de pàgines web a les quals va poder tindre accés, comptes de correu o qualsevol informació d'interés reveladora de l'existència de dipòsits dineraris o patrimoni ocult".

Així mateix, acorda que el bolcat del disc dur es realitze en dependències de la Policia Científica, en la Prefectura Superior de Policia de València.

El passat mes de març, la jutgessa va obrir una peça per a investigar, després d'ordenar-li-ho l'Audiència, l'ús que va fer Tauroni d'un ordinador portàtil que li van intervindre a Picassent, on es troba complint condemna.

Tauroni comptava amb una autorització per a utilitzar un ordinador de Picassent, de la Unitat Docent, per a facilitar-li l'estudi de la documentació que en format electrònic -pel seu elevat volum- s'havia incorporat al cas Cooperació.

En ocasió del trasllat de l'empresari a un mòdul diferent de la presó, es va fer revisió de l'ordinador portàtil i es va descobrir que amb el mateix era possible connectar-se a internet i que s'havia utilitzat indegudament l'accés a la xarxa existent en l'Unitat Docent.

Després de conéixer-se este fet, el fiscal va demanar una investigació per si Tauroni havia pogut manejar des d'este ordinador els seus comptes en l'estranger o havia donat instruccions a tercers sobre la disposició del seu patrimoni.

Així mateix, va al·legar que Tauroni és un expert informàtic i que una de les línies d'investigació que se seguixen en la causa és si el seu patrimoni als Estats Units prové d'adquisicions relacionades amb els beneficis dels delictes de malversació i frau de subvencions que se li imputen.

La jutgessa va declinar investigar este assumpte en veure's no competent i després l'Audiència li va ordenar fer-ho en estimar que hi havia indicis de la possible comissió de fets delictius més enllà de la responsabilitat disciplinària que l'intern haguera pogut incórrer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento