Comunitat Valenciana

Oltra nega que la victòria de Sánchez afeblisca Puig: "El president de la Generalitat té el suport del Botànic"

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha considerat este dilluns que la victòria de Pedro Sánchez en les primàries del PSOE "no afecta" Ximo Puig com a president de la Generalitat malgrat que este havia expressat el seu suport a Susana Díaz. "El secretari general del PSPV té les seues pròpies decisions, però el president de la Generalitat té tot el suport de l'Acord del Botànic -pacte entre PSPV, Compromís i Podem que sustenten el govern valencià-.
Mónica Oltra (arxiu)
Mónica Oltra (arxiu)
GVA
Mónica Oltra (arxiu)

"Al president de la Generalitat no li afecta el resultat de les primàries del PSOE en la part que jo represente", ha insistit Oltra als mitjans de comunicació, en ser preguntada sobre si la victòria de Sánchez a nivell nacional i a la Comunitat Valenciana, després del suport públic del també secretari general del PSPV a Susana Díaz en el procés de primàries del PSOE, "afeblix" Puig i si el resultat "convé" a la Comunitat Valenciana.

Sobre este tema, Oltra ha considerat que el Consell "queda al marge de qualsevol tribulación interna del partit". "El secretari general del PSPV té les seues pròpies decisions, però el president de la Generalitat té el suport de tot l'Acord del Botànic", ha subratllat.

Per tant, ha insistit que a Puig com a president de la Generalitat "no li afecta el resultat de les primàries del PSOE". "El que passa en el seu partit ja saben que jo ací em reserve la meua opinió perquè no toca que jo opine sobre la vida interna d'altres partit, però al president de la Generalitat, que és el rellevant en este cas, les primàries del PSOE en la part que jo almenys represente no li afecta", ha remarcat Oltra.

Respecte a si la victòria de Sánchez "convé" a la regió valenciana, Oltra ha puntualitzat que el que és bo per a la Comunitat valenciana és que "el govern del Botànic puga seguir fent les seues polítiques amb tranquil·litat i estabilitat".

"Això és el que nosaltres anem a garantir: l'estabilitat del govern valencià i, a partir d'ací, les filies que cadascun tinga dins del seu propi partit o les decisions que un prenga dins del seu partit les presa en la mesura en la qual forma part d'eixe partit, però el govern (valencià) queda al marge de qualsevol tribulació interna del partit", ha sostingut la vicepresidenta de l'executiu valencià.

Després d'indicar que este diumenge va donar a Sánchez l'enhorabona després de la seua victòria, Oltra li ha desitjat "sort al capdavant del seu mandat" perquè es puguen "generar sinergies perquè les polítiques que rescaten persones també puguen portar-se a terme en altres àmbits institucionals".

"AÇÒ ÉS EL CABREIG DELS PERDEDORS"

Insistida sobre si li ha sorprès el resultat i si creu que els partits estan "allunyats" de la seua militància atés que la cúpula del PSOE recolzava a Díaz mentre que la militància a Sánchez, que finalment ha sigut triat nou secretari general dels socialistes, Oltra ha sostingut que "qualsevol persona que haja seguit mínimament el que està passant a Europa en els últims anys no hauria de sorprendre-li".

Al seu juí, en este moment, el moviment sociòleg que hi ha darrere de la política "està mostrant la insatisfacció i la frustració de moltíssima gent que se sent perdedora d'esta crisi i que no està disposada a claudicar".

"Això es reflectix en la vida interna dels partit, en els moviments electorals i en moltíssimes expressions polítiques que en estos moments estem vivint i hem d'escoltar, veure, entendre i empatizar amb esta gran massa social que es considera perdedora d'esta estafa que ha deixat a milers de persones pel camí, mentre ha enriquit a uns pocs que acumulen poder i recursos. Açò és el cabreig dels perdedors", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento