Comunitat Valenciana

Estañ resulta elegit nou secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana amb el 41% dels vots

  • El seu objectiu és enfortir Podem "des del territori i per baix" per a aconseguir un partit "fort i que el canvi es consolide".
  • Vol una reunió de la comissió de seguiment del Pacte i que es realitze en l'equador de la legislatura "una auditoria".
  • Assegura estar "molt orgullós" dels 7.700 vots que s'han emés a la Comunitat encara que ha admés que cal ser "molt ambiciós" per a "il·lusionar més gent".
Estañ en una imatge d'arxiu
Estañ en una imatge d'arxiu
APROFUNDIR
Estañ en una imatge d'arxiu

Estañ, ha explicat este dilluns que va a demanar una reunió de la comissió de seguiment de l'Acord del Botànic per a introduir "nous mecanismes de fiscalització" i realitzar una auditoria en els quals la societat civil tinga un paper "visible i decisiu". A més, ha anunciat que no serà el síndic del grup parlamentari en les Corts perquè vol "una organització més descentralitzada amb més portaveus".

Estañ ha oferit una roda de premsa conjunta amb les altres dos candidates després d'haver resultat triat amb 3.096 vots, el 41%, enfront de la senadora Pilar Lima, que ha aconseguit 2.420 vots, el 32%, i la portaveu adjunta en els Corts Valencianes Fabiola Meco, que ha aconseguit 1.920 vots, el 25%".

La intenció del nou dirigent de la formació morada és convocar el cap de setmana pròxima el nou Consell Ciutadà Valencià (CCV), que queda integrat per 17 persones d''Aprofundir el canvi' de la candidatura d'Estañ, 10 d''Obrint Podem', de la candidatura de Lima, i 7 de 'Més morat, més Podem', de Meco. El seu objectiu és enfortir Podem "des del territori i per baix" per a aconseguir un partit "fort i que el canvi es consolide".

Sobre el paper que tindrà el fins ara secretari general, Antonio Montiel, a qui ha agraït el seu treball "gens fàcil", ha apuntat que haurà de decidir-ho el CCV encara que la intenció és "comptar amb tots". Respecte a com pot influir la victòria de Pedro Sánchez al capdavant de les primàries socialistes en l'Acord del Botànic donat el suport que el president de la Generalitat, Ximo Puig, havia donat a Susana Díaz, ha comentat que el seu objectiu és que el Pacte "es complisca amb independència de la vida interna dels partits".

Reunió de la comissió del Pacte del Botànic

Sobre este tema, ha explicat que vol una reunió de la comissió de seguiment del Pacte i que es realitze en l'equador de la legislatura "una auditoria" del que "s'ha fet bé o malament". Per a açò, aposta per consensuar amb el PSPV i Compromís nous mecanismes de fiscalització en el qual la quarta part de l'acord, la societat civil, tinga més pes. En eixe sentit, ha destacat que el Govern valencià ha posat en marxa iniciatives "molt positives" però ha constatat que encara no s'ha aconseguit un canvi estructural després de 20 anys de govern del PP i ha apostat per aplicar "mesures més ràpides i trasformadores".

No obstant açò, també ha defés fer autocrítica del paper realitzat per Podem. En esta línia, ha apuntat que "el repte" és potenciar una organització capaç de construir "un model alternatiu" al PP per a "solucionar la vida de la gent" de la Comunitat i per a açò ha evidenciat que es necessitarà "molta més gent". Així mateix, ha confiat que l'elecció de Sánchez "quede reflectida" en un suport a la moció de censura perquè és "molt important per a tota Espanya i per a tota la comunitat que Mariano Rajoy siga tret de la Moncloa".

Estañ ha destacat, preguntat pel nivell de participació, que està "molt orgullós" dels 7.700 vots que s'han emés a la Comunitat encara que ha admés que cal ser "molt ambiciós" per a "il·lusionar més gent" i en eixe sentit ha assenyalat que cal veure com s'aconsegueixen elements de cohesió amb altres formacions "des del territori i per a baix" perquè "a voltes des de dalt no s'aconsegueixen els resultats" esperats.

Guanyar en autonomia política

Així, ha aclarit que defén un "procés més federal" en el qual Podem a la Comunitat Valenciana guanye en "autonomia política i jurídica" per a ser "més eficaços" encara que tenint sempre "clar" que estan "baix el mateix projecte i paraigua" de Pablo Iglesias, que ja li ha felicitat. "El que ens ha demanat la nostra gent és major democràcia interna", ha constatat.

El fins ara secretari general, Antonio Montiel, ha ressaltat que Podem a la Comunitat "es consolida" com a tercera amb més actius i és "clau" en la construcció de Podem a nivell estatal. Així mateix, ha ressaltat la pluralitat del nou Consell i ha assenyalat que cal treballar des de "la lògica de la unitat i lleialtat".

Per la seua banda, Fabiola Meco ha ressaltat que seguirà treballant amb la nova direcció per a "fer de Podem una organització forta i amb capacitat de decisió" per a demostrar que és "una força política diferent, plural, i que fa les coses d'una altra manera".

De la mateixa manera, Pilar Lima ha assenyalat que el resultat ha demostrat "la pluralitat i diversitat d'opinions" que hi ha en Podem i ha posat a la disposició del nou secretari el seu equip 'Obrint Podem' per a aconseguir "un bloc de canvi i enfortir l'organització" amb vista a 2019.

D'altra banda, el diputat Daniel Geffner, que representa al corrent anticapitalista de 'Marea Valenciana' que va confluir amb 'Aprofundir el canvi', ha assenyalat en els passadissos de les Corts que "s'obri una etapa que podem abordar amb major claredat integrant les diferents sensibilitats un projecte no subordinat ni subaltern al PSOE o a uns altres". "Cal integrar totes les sensibilitats per a un projecte d'apoderament de la ciutadania i que Podem tinga un paper protagonista que actualment no ho teníem", ha assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento