València acollirà un congrés internacional sobre tecnologies innovadores per a l'Autisme

València acollirà un congrés internacional sobre tecnologies innovadores per a l'Autisme

València acollirà un congrés internacional sobre tecnologies innovadores per a l'Autisme
València acollirà un congrés internacional sobre tecnologies innovadores per a l'Autisme (GVA)
Ampliar
  • Comptarà amb representació de més de 20 països en diverses sessions plenàries, comunicacions i pòsters.
  • Servirà per a reflexionar sobre tecnologia i autisme i conéixer les novetats del panorama mundial.
  • Està organitzada per la Fundació Adapta, l'Universitat de València (UV)i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Educació.

El Palau de Les Arts de València serà la seu, del 30 de juny al 2 de juliol, de la III Conferència Internacional de Tecnologies Innovadores per a persones amb Autisme (ITASD per les seues sigles en anglés), una trobada de referència per a analitzar el moment actual de l'ús de la tecnologia en l'àmbit de l'autisme.

Baix el lema 'Connectant tecnologies amb persones: Pràctiques basades en l'evidència', el fòrum comptarà amb representació de més de 20 països en diverses sessions plenàries, comunicacions i pòsters.

Finalment, s'han acceptat 20 comunicacions i 10 pòsters de projectes tecnològics per a persones amb autisme procedents d'Espanya, el Regne Unit, els Estats Units, Països Baixos, Irlanda, França, Dinamarca, Sèrbia, el Canadà, Finlàndia, Xile, el Perú, Colòmbia, Federació Russa i Turquia. A més de la presència d'importants ponents internacionals, que l'ITASD ha convidat pels seus assoliments en el sector, la conferència servirà per a reflexionar sobre tecnologia i autisme i conéixer les novetats del panorama mundial, amb l'objectiu de "generar un diàleg fructífer" entre països.

Entre els ponents principals figuren la nord-americana Rosalind W. Picard del Grup d'Investigació en Computació Afectiva del Media Lab de l'Institut Tecnològic Massachusetts (MIT); Adam Harris, un jove irlandés fundador d'Asiam.ie, o Sue Fletcher-Watson de la Universitat d'Edimburg, i el francés Ouriel Grynszpan de la Universitat Pierre et Marie Curie.

L'ITASD es va fundar en 2012 amb l'objectiu de donar resposta a la utilització massiva de tecnologia per part de les persones amb autisme i del seu entorn. Des d'aleshores, s'ha realitzat una segona edició a París en l'Institut Pasteur celebrada a l'octubre del 2014 i la tercera edició enguany. Les dues conferències anteriors van comptar amb uns 500 participants cadascuna i amb presentacions de ferramentes tecnològiques de quasi 30 països diferents.

Termini obert fin a l'1 de juny

Des de l'organització conviden a conéixer el present i futur de les tecnologies innovadores en l'autisme i aprofitar el termini d'inscripció primerenca que romandrà obert fins al pròxim 1 de juny, amb descomptes a familiars i persones amb autisme, així com a professionals i investigadors.

La Conferència ITASD està organitzada per la Fundació Adapta, l'Universitat de València (UV)i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, i compta amb el suport de la Fundació Orange, el Palau de Les Arts Reina Sofia, el Programa Erasmus + de la Unió Europea i de la Fundació Once.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3040343/0/val-ncia-acollir-iii-confer-ncia-internacional-tecnologies-innovadores-per-persones-amb-autisme/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios