Comunitat Valenciana

València acollirà un congrés internacional sobre tecnologies innovadores per a l'Autisme

  • Comptarà amb representació de més de 20 països en diverses sessions plenàries, comunicacions i pòsters.
  • Servirà per a reflexionar sobre tecnologia i autisme i conéixer les novetats del panorama mundial.
  • Està organitzada per la Fundació Adapta, l'Universitat de València (UV)i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Educació.
El Palau de les Arts, en la Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia.
El Palau de les Arts, en la Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia.
GVA
El Palau de les Arts, en la Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia.

El Palau de Les Arts de València serà la seu, del 30 de juny al 2 de juliol, de la III Conferència Internacional de Tecnologies Innovadores per a persones amb Autisme (ITASD per les seues sigles en anglés), una trobada de referència per a analitzar el moment actual de l'ús de la tecnologia en l'àmbit de l'autisme.

Baix el lema 'Connectant tecnologies amb persones: Pràctiques basades en l'evidència', el fòrum comptarà amb representació de més de 20 països en diverses sessions plenàries, comunicacions i pòsters.

Finalment, s'han acceptat 20 comunicacions i 10 pòsters de projectes tecnològics per a persones amb autisme procedents d'Espanya, el Regne Unit, els Estats Units, Països Baixos, Irlanda, França, Dinamarca, Sèrbia, el Canadà, Finlàndia, Xile, el Perú, Colòmbia, Federació Russa i Turquia. A més de la presència d'importants ponents internacionals, que l'ITASD ha convidat pels seus assoliments en el sector, la conferència servirà per a reflexionar sobre tecnologia i autisme i conéixer les novetats del panorama mundial, amb l'objectiu de "generar un diàleg fructífer" entre països.

Entre els ponents principals figuren la nord-americana Rosalind W. Picard del Grup d'Investigació en Computació Afectiva del Media Lab de l'Institut Tecnològic Massachusetts (MIT); Adam Harris, un jove irlandés fundador d'Asiam.ie, o Sue Fletcher-Watson de la Universitat d'Edimburg, i el francés Ouriel Grynszpan de la Universitat Pierre et Marie Curie.

L'ITASD es va fundar en 2012 amb l'objectiu de donar resposta a la utilització massiva de tecnologia per part de les persones amb autisme i del seu entorn. Des d'aleshores, s'ha realitzat una segona edició a París en l'Institut Pasteur celebrada a l'octubre del 2014 i la tercera edició enguany. Les dues conferències anteriors van comptar amb uns 500 participants cadascuna i amb presentacions de ferramentes tecnològiques de quasi 30 països diferents.

Termini obert fin a l'1 de juny

Des de l'organització conviden a conéixer el present i futur de les tecnologies innovadores en l'autisme i aprofitar el termini d'inscripció primerenca que romandrà obert fins al pròxim 1 de juny, amb descomptes a familiars i persones amb autisme, així com a professionals i investigadors.

La Conferència ITASD està organitzada per la Fundació Adapta, l'Universitat de València (UV)i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, i compta amb el suport de la Fundació Orange, el Palau de Les Arts Reina Sofia, el Programa Erasmus + de la Unió Europea i de la Fundació Once.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento