Comunitat Valenciana

Beatriz Simón veu un "repte a Madrid" i un "no acatar ordres" el rebuig del PP de la Diputació de València als PGE

  • La regidora del grup municipal del PP en l'Ajuntament de València i diputada en la Diputació, Beatriz Simón, ha explicat que ahir va decidir absentar-se del ple de la institució provincial durant el debat i votació de la proposta presentada per a rebutjar els PGE 2017 i demanar igualtat de tracte per als valencians, perquè creu que és una manera de "reptar Madrid", en referència a 'Gènova'. "Al final és una manera de reptar Madrid usant-ho com un ací estem i no acatem ordres", ha considerat.
La regidora a València i diputada provincial del PP Beatriz Simón
La regidora a València i diputada provincial del PP Beatriz Simón
EUROPA PRESS
La regidora a València i diputada provincial del PP Beatriz Simón

La proposta va ser presentada per l'equip de govern -PSPV, Compromís, València en Comú i EU- i Cs i va ser recolzada per unanimitat dels grups, inclosos els 'populars. Simón ha explicat a Europa Press que va pensar que no era convenient recolzar esta iniciativa atés que existixen "gestos" per part de l'Executiu central "que fan pensar que les coses no són com es veia" fa mes i mig.

Segons l'edil, ningú del grup del PP en la Diputació l'ha cridat després de la seua posició, ni la portaveu, Mari Carmen Contelles, ni cap diputat li ha retret personalment la decisió que va mantindre. "Tinc suficient criteri per a saber què fer", ha dit, i ha assenyalat que ella sí va cridar el president del PP provincial, Vicente Betoret, per a explicar-li la seua postura. Contelles i Betoret aspiren a liderar el partit en la província de València.

"Li vaig cridar perquè és el meu president i per a dir-li que m'anava a anar del ple, com vaig avançar als meus companys en la reunió del grup. Vaig ser clara i vaig avisar que m'alçaria", ha descrit i ha explicat que no li pareixia "oportú" votar en contra dels comptes del Govern i va intentar que el seu grup s'abstinguera en la votació.

En esta línia, ha defès: "Jo pertany a un partit nacional i no vaig a entrar a fer-li el joc a l'esquerra", al mateix temps que ha apuntat que els 'populars' necessiten "menys populisme i més pedagogia" per a explicar les coses.

NO ENTÉN QUE EL PP S'ALINEE AMB LA RESTA

En este sentit, ha assegurat que pot "entendre" que els quatre partits que formen el govern de la Diputació -PSPV, Compromís, València en comú i EU- "necessiten criticar l'actuació del Govern central i votar en contra dels PGE", però ha destacat que no entén que els membres del PP "hagen d'alinear-se amb això".

L'edil i diputada provincial ha comentat que quan fa aproximadament un mes en la reunió que el seu grup va celebrar abans del ple d'abril, ella ja va explicar que s'oposava a recolzar una iniciativa contra els PGE. Així, ha precisat que la intenció de la corporació provincial era que la proposta arribara al ple com una declaració institucional, per al que hauria de comptar amb el respatler de tota la corporació i ha dit que no va poder ser així i es va haver de tramitar com una moció perquè ella es va negar a recolzar-la.

"Ho vaig dir així en al reunió del grup. Jo vaig dir que no ho acceptava com a declaració institucional i no va poder ser declaració institucional amb l'oposició d'un, i passa a moció", ha relatat. En el ple d'abril es va quedar el punt sobre la taula i es va abordar este dimarts, en el corresponent a maig, com a moció.

Igualment, ha apuntat que en eixe temps hi ha hagut "gestos" del Govern central que "fan pensar que les coses no són com es veien fa mes i mig". "Açò no es pot obviar i no em pareixia oportú votar en contra", ha justificat. Referent a açò, ha citat les recents visites del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a València "comprometent inversió".

L'edil ha considerat que els PGE són "un tema important per a tractar amb serietat". "Amb el finançament no tinc dubtes i la postura és clara: És necessari un canvi de model. Però un cas diferent són els PGE 2017, que s'han hagut de consensuar amb molta gent perquè no tenim majoria absoluta i s'han d'executar en sis mesos i és absurd posar coses que no se'n van a executar", ha resumit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento