Comunitat Valenciana

Els diputats del PPCV en el Congrés no aniran a la reunió amb Compromís sobre els PGE perquè busca "confrontació"

  • Els diputats valencians del PP en el Congrés han rebutjat assistir a la reunió a la qual els van convocar els parlamentaris de Compromís el 18 de maig per a "fer un front comú" i "reclamar un tracte just" en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2017, doncs segons apunten en una missiva, no contribuiran "a realitzar actes públics que tenen com a única finalitat la confrontació amb el Govern central". "Per a l'eslògan, la doble vara de mesurar i la controvèrsia no ens esperen", destaquen.

En una carta a la qual ha tingut accés Europa Press, els diputats del PPCV en la Cambra baixa assenyalen que en el "diàleg sincer, seré i constructiu, sempre ens trobaran", per la qual cosa emplacen els quatre representants de Compromís en el Congrés a "pròxims espais d'enteniment", com a instar la Generalitat Valenciana "a aprofitar l'aportació extra de 851 milions d'euros per a engegar un Pla Extraordinari d'Infraestructures Estratègiques de la seua competència de 300 milions, o a executar el 100% del pressupost de la Generalitat en matèria d'inversions".

Els 'populars' expliquen que el projecte de PGE que segons Compromís "maltracta" la Comunitat Valenciana, va tindre prèviament l'aprovació del límit de despesa amb una reducció de 5.055 milions d'euros "perquè així ho van convindre PP, PSOE, Ciutadans, PNB i CC", la qual cosa al seu juí suposa "un molt considerable consens" encara que Compromís "legítimament" va decidir no sumar-se.

"Però si escau, malgrat el seu vot negatiu, no els acaba d'eximir de responsabilitat, ni tampoc de coneixement, ja que són alhora socis i membres del Consell de la Generalitat", subratllen els diputats en la missiva.

En este sentit, indiquen que "si el PSPV, no solament per mitjà del seu secretari general i president de la Generalitat -Ximo Puig-, sinó que també per mitjà dels seus diputats en el Congrés amb el vot afirmatiu, sí ho va fer, i fins a on coneixem vostés no han trencat el pacte de govern amb ells, Compromís i Podem es convertixen automàticament en coneixedors dels marges en els quals s'estaven movent els actuals PGE".

"SERIETAT I ALTURA DE MIRES"

"Seria bo que tots els que tenim algun tipus de responsabilitat pública actuem amb certa serietat i altura de mires", reclamen els parlamentaris del PP, els quals destaquen que si Compromís "coneixia el sostre de despesa i el que açò implicava".

"Si no han trencat amb el soci de govern que va votar sí a açò -continuen-, sabien tan bé com nosaltres que s'havia acordat este extrem capital per als nostres interessos més directes: que 5.387 milions d'euros se n'anaven a destinar addicionalment al model de finançament, dels quals 851 venen, també addicionalment, a les arques de la Generalitat que vostés sí gestionen i que els permet millorar i incrementar les inversions i els servicis que presten als nostres conciutadans".

"SE SUMEN" AL DISCURS DEL PP

Els 'populars' assenyalen a més que per al PPCV "no és nou denunciar els perniciosos efectes que ha tingut el model de finançament actual de 2009" o "la falta d'inversió en infraestructures estratègiques", per la qual cosa van promoure la reforma de l'Estatut d'Autonomia.

"Aplaudim que altres formacions polítiques, com la seua, que en el passat no apreciava estes situacions tan evidents, ara per fi ho hagen fet i se sumen al discurs mantingut en solitari durant anys" pel PP, subratllen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento