Comunitat Valenciana

València recorrerà a xefs Michelin per a promoure la nutrició sostenible com a Capital de l'Alimentació

  • L'Ajuntament de València i l'Agència Valenciana de Turisme han iniciat este dimarts una col·laboració en el marc del nomenament de la ciutat com a Capital Mundial de l'Alimentació, en el marc del com es parlarà amb "mags de la restauració", xefs amb estreles Michelin, per a promoure una nutrició saludable, amb productes de proximitat i contribuir a la "remuntada reputacional".
Llegums, Llentilles I Fesols
Llegums, Llentilles I Fesols
EUROPA PRESS
Llegums, Llentilles I Fesols

Així ho han avançat el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, i l'alcalde de València, Joan Ribó, després d'una primera reunió en la qual l'administració autonòmica s'ha posat "a la disposició del projecte" de la ciutat del Túria com a Capital Mundial de l'Alimentació 2017 per l'Organització de Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO).

Colomer ha assenyalat que esta és "una gran oportunitat" per a "fer possible eixa remuntada reputacional" de la Comunitat i de la ciutat situant-se "en el mapa del positiu", amb un tret identitari com l'aposta per la qualitat en la nutrició. Per açò, ha posat a disposició el Centre de Turisme (CdT) com a "espai de formació i esperança per a noves generacions que busquen en la gastronomia i hoteleria una eixida laboral".

L'alcalde ha assenyalat que encara que encara cal concretar la col·laboració entre institucions -es crearà una comissió tècnica per a açò- se'n va a "parlar amb mags de la restauració, amb grans cuiners", que segons ha assegurat, "ajudaran molt el projecte". També es barreja la idea, al costat de la FAO, de potenciar el consum de llegums amb l'ajuda de receptes elaborades amb xefs Michelin.

Colomer ha assenyalat que els CdT tenen un gran potencial en la tasca de promoure una alimentació sostenible ja que per ells "passen milers d'alumnes i professors" i Ribó ha agregat que precisament estes persones són les que en el futur van a treballar amb el menjar i per açò cal procurar que "tinguen un coneixement de l'alimentació sostenible, de proximitat, que pensen abans en productes de l'horta que en els de la conchinchina".

L'alcalde, que ha explicat que es treballa ja en el gran esdeveniment que acollirà la ciutat a l'octubre en el marc de la capitalitat, ha ressaltat que també s'estan fent coses "en el dia a dia, parlant de menús en les escoles, per a persones majors, fins a de com han de ser els càterings deste el punt de vista d'una alimentació sostenible, de productes de proximitat, de potenciar la nostra agricultura".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento