Comunitat Valenciana

València recorrerà a xefs Michelin per a promoure la nutrició sostenible

  • Es tracta d'una proposta emmarcada en el nomenament de la ciutat com a Capital de l'Alimentació 2017.
  • La Generalitat Valenciana ha posat a disposició del projecte el Centre de Turisme (CdT) com a "espai de formació i esperança per a noves generacions".
  • El consistori ja està portant a terme diverses iniciatives, entre les quals es troben els menús en les escoles i per a les persones majors.
Legumbres
Legumbres
PIXABAY
Legumbres

L'Ajuntament de València i l'Agència Valenciana de Turisme han iniciat aquest dimarts una col·laboració en el marc del nomenament de la ciutat com a Capital Mundial de l'Alimentació, en la qual es parlarà amb "mags de la restauració", xefs amb estels Michelin, per a promoure una nutrició saludable, amb productes de proximitat i contribuir a la "remuntada reputacional".

Així ho han avançat el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, i l'alcalde de València, Joan Ribó, després d'una primera reunió en la qual l'administració autonòmica s'ha posat "a la disposició del projecte" de la ciutat del Túria com a Capital Mundial de l'Alimentació 2017 per l'Organització de Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO).

Colomer ha assenyalat que aquesta és "una gran oportunitat" per a "fer possible aqueixa remuntada reputacional" de la Comunitat i de la ciutat situant-se "en el mapa del positiu", amb un tret identitari com l'aposta per la qualitat en la nutrició. Per açò, ha posat a disposició el Centre de Turisme (CdT) com a "espai de formació i esperança per a noves generacions que cerquen en la gastronomia i hostaleria una eixida laboral".

L'alcalde ha assenyalat que tot i que encara cal concretar la col·laboració entre institucions -es crearà una comissió tècnica per a açò- es va a "parlar amb mags de la restauració, amb grans cuiners", que segons ha assegurat, "ajudaran molt" al projecte.

També es barreja la idea, al costat de la FAO, de potenciar el consum de llegums amb l'ajuda de receptes elaborades amb xefs Michelin.

Colomer ha assenyalat que els CdT tenen un gran potencial en la tasca de promoure una alimentació sostenible ja que per ells "passen milers d'alumnes i professors" i Ribó ha agregat que precisament aquestes persones són les que en el futur van a treballar amb el menjar i per açò cal procurar que "tinguen un coneixement de l'alimentació sostenible, de proximitat, que pensen abans en productes de l'horta que en els de la conchinchina".

L'alcalde, que ha explicat que es treballa ja en el gran esdeveniment que acollirà la ciutat a l'octubre en el marc de la capitalitat, ha ressaltat que també s'estan fent coses "en el dia a dia, parlant de menús en les escoles, per a persones majors, fins a de com han de ser els caterings des del punt de vista d'una alimentació sostenible, de productes de proximitat, de potenciar la nostra agricultura".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento