Comunitat Valenciana

Bonig advertix que "no van a tolerar insults" i Ferri replica que si no volen parlar de corrupció "no haver robat"

  • La presidenta i síndic del PP, Isabel Bonig, ha explicat este dimecres que el seu grup ha abandonat este dijous l'hemicicle
Escons buits del PP
Escons buits del PP
EUROPA PRESS
Escons buits del PP

perquè "no va a consentir ni a Compromís ni a ningú insults continus" mentre que el portaveu d'etse partit, Fran Ferri, li ha replicat que si no vol que es parle de corrupció "no haver robat".

Els diputats del PP en les Corts han abandonat este dijous l'hemicicle després que el portaveu de Compromís, Fran Ferri, haja apuntat al començament de la seua intervenció com de "curiós" és que vestisquen amb camisa blanca -els 'populars' han acudit així en suport a la 'marea blanca' en defensa de l'educació concertada- quan estan en l'oposició, mentre que quan governen posen "lladres refinats" ('de guante blanco', en la expressió en castellà).

Sobre este tema, Bonig ha assenyalat, al final del ple, que el PP és conscient de la corrupció, i que ella va demanar "moltes vegades perdó i per última vegada". "Però quan tornen a parlar de la corrupció que donen noms i cognoms perquè no pense consentir que acusen tot el grup popular. No s'ho pense consentir", ha advertit.

Bonig ha assegurat que l'abandó del ple ha sigut "una qüestió espontània, ens hem alçat i ens hem marxat". "Queda clar que a Compromís li queda gran, però que molt gran governar en esta comunitat i si no saben, ni volen, ni poden que se'n vagen", els ha demanat.

D'altra banda, ha recalcat que el PP "no està a favor dels privilegis" sinó "a favor de la llibertat". En eixe sentit, ha recordat que dissabte passat, amb la manifestació en contra de la supressió d'aules concertades en batxillerat, va haver-hi "un clam de més de 40.000 persones en el carrer".

Per açò, ha assenyalat que "l'única cosa" que demanen al president de la Generalitat, Ximo Puig, perquè "açò ja és cosa del president", és que "se sent" amb la Mesa d'Educació i els pares afectats i que "dialogue".

Per a açò, ha recalcat que Puig "torna a tindre el suport del PP". "Que no se sent ostatge de Compromís perquè en esta Comunitat podem arribar a acords en temes fonamentals, però no pot estar dividida i enfrontada", li ha exhortat. "Senyor president trenque amb els lligams del sectarisme", li ha constret.

"ESPECTACLE LAMENTABLE"

Sobre este tema, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha enlletgit a Bonig el "lamentable espectacle" que han protagonitzat i ha recalcat que els populars "poden utilitzar tots els mecanismes que vullga per a defendre la seua posició però no poden indignar-se quan es parla de corrupció".

Així, ha constat que "la principals víctimes de la corrupció" són "els ciutadans". De fet, s'ha referit a la declaració d'este dimecres d'un alt càrrec d'Emarsa que havia admès cobrar 400.000 euros en mossegades el que "s'ha traduït que els valencians paguem la factura de l'aigua més cara".

"Això són les conseqüències de la corrupció del PP i si volen noms i cognoms se'ls done: Emarsa, Blasco, Brugal, Ciegasa, Taula", ha enumerat Ferri que ha evidenciat: "al PP li molesta que es parle de la seua corrupció i ho manifesta eixint-se d'un ple. Això no és normal. Si el que no volen és que no parlem de la seua corrupció el que deurien haver fet és no haver robat", ha recalcat.

Per la seua banda, el portaveu socialista Manuel Mata ha assenyalat que és "mentida el conflicte de l'educació" i ha lamentat que el PP vullga "crispar la gent" per esta qüestió quan "no té sentit". Així, ha constatat que "qui ix al carrer i agita és Bonig". De fet, ha explicat que en cap comunitat autònoma, excepte Madrid i la valenciana, hi ha concerts educatius per al batxillerat.

Mata ha recordat declaracions de la patronal de la concertada de 2015 en les quals temien que desaparegueren totes els concerts "i han pogut verificar que no s'han eliminat" i ha recalcat que "ningú que estudie el batxillerat se'n va a quedar sense batxillerat". Per tant, "la manifestació de fa sis mesos no tenia sentit la de la setmana passada tampoc", ha conclòs.

De la mateixa manera, la síndic de Cs, Mª Carmen Sánchez, ha assenyalat que és "bastant trista la imatge que moltes vegades donem des de les Corts" quan "prevaler l'atac creuat entre els uns i els altres i l'espactáculo per damunt de qüestions important".

"La imatge que donem és bastant trista i no m'estranya la desafecció dels ciutadans cap als polítics en prevaler els interessos partidistes i entelar els assumptes importants", ha lamentat. "Tots hauríem de fer examen de consciència", ha postil·lat

"ESTEREOTIPS RANCIS I DESFASATS"

Per la seua banda, el portaveu de Plataforma Lliberteu d'Ensenyament 27.1, José Javier Sebastián, que ha estat present com a convidats des de la tribuna en les Corts, ha replicat que estan "cansats d'estereotips rancis i desfasats" sobre els privilegis dels concertats.

"No entenem que la qualitat de l'educació pública haja de ser a través d'omplir forçosament les places dels centres públics", ha considerat Sebastián que ha postil·lat: "L'Administració ha de fer-li-ho mirar".

Així, ha rebatut l'argument que si volen una altra educació que li la paguen perquè "tots paguem impostos i tots tens dret a triar" i sobre este tema ha recalcat que no estan contra l'educació pública sinó "per la llibertat d'elecció" i ha assenyalat que darrere de cada aula hi ha "famílies que viuen una situació angoixant". Per açò, ha anunciat que mantindran les manfestaciones i ha demanat una audiència a la Conselleria d'Educació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento