Comunitat Valenciana

Inhabilitat 5 anys l'exalcalde de l'Alcora per prevaricar en la concessió de la redacció del PGOU

  • El Jutjat Penal número 1 de Castelló ha condemnat l'exalcalde de l'Alcora Javier Peris i quatre regidors de l'equip de govern en 2004 a cinc anys d'inhabilitació per a ocupació o càrrec públic per les irregularitats comeses en el procés d'adjudicació del contracte per a la redacció del Pla General d'Ordenació Urbana del municipi (PGOU). El jutge els considera autors d'un delicte de prevaricació administrativa.

Segons el relat de fets provats, Javier Peris, alcalde del municipi en 2004, va decidir iniciar l'elaboració d'un nou PGOU per a l'Alcora i va organitzar, al costat d'altres quatre regidors, un pla per a aconseguir l'adjudicació de la seua elaboració a una empresa concreta, ANFAB S.L., "ignorant els interessos públics que tenien el seu càrrec i perseguint anteposar el contingut de la seua voluntat a qualsevol altra consideració".

La sentència explica que els edils van assumir l'adopció d'una sèrie de decisions que "perseguien única i exclusivament dotar d'aparença de legalitat i rigor a esta decisió i excloure qualssevol altres competidors, malgrat ser sabedors que tal procedir comportava desconéixer el sentit i finalitat del procediment administratiu en matèria de contractació i els principis de publicitat, concurrència, igualtat i no discriminació que ho informen".

El jutge recorda que al maig de 2007 el Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Castelló va anul·lar del Decret d'alcaldia de l'Alcora pel qual es va adjudicar a ANFAB S.L. el contracte de consultoria i assistència per a l'elaboració del PGOU i adjudicava el mateix a l'entitat Merino i Terrassa S.L. per inadequació de l'objecte social de la primera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento