Comunitat Valenciana

La 2a edició de 'Voluntariat pel valencià' de l'Ajuntament de València s'inicia amb 229 inscrits

  • Per al portaveu d'Escola Valenciana, Vicent Font, "desenvolupar una activitat centrada en el diàleg, l'expressió oral, resulta molt atractiva i enriquidora".
  • És la segona vegada que la corporació municipal de la capital valenciana acull esta iniciativa de voluntariat lingüístic, 12 anys després de la seua creació, en 2005.
  • Els assistents a l'acte han tingut l'oportunitat de presenciar com es desenvolupa la primera trobada entre un voluntari i un aprenent.
Segona edició del 'Voluntariat pel valencià'
Segona edició del 'Voluntariat pel valencià'
ESCOLA VALENCIANA
Segona edició del 'Voluntariat pel valencià'

Un total de 229 persones s'han inscrit en la segona edició del programa 'Voluntariat pel valencià' d'Escola Valenciana en l'Ajuntament de València. Des de l'entitat cívica assenyalen que esta és la segona vegada que la corporació municipal del 'cap i casal' acull esta iniciativa de voluntariat lingüístic, dotze anys després de la seua creació, en 2005. Amb esta activitat, "l'equip de govern té la intenció de potenciar el valencià dins de l'administració i, d'esta manera, oferir un millor servici a la ciutadania perquè puga comunicar-se en les dues llengües cooficials", destaquen.

L'acte s'ha desenvolupat en l'Hemicicle de l'Ajuntament de València i ha comptat amb les intervencions del coordinador del programa Voluntariat pel Valencià, Vicent Font; la presidenta de la Cappepv, Laura Font; la responsable del voluntariat, Dariana Groza; l'edil de l'àrea de Govern Interior, Sergi Campillo; el cap de gabinet de Normalització Lingüística de l'Ajuntament, Vicent Anyó, i dues parelles lingüístiques, una de l'edició 2016, i l'altra de la nova promoció.

El "bon acolliment que ha tingut el programa entre el funcionariat de l'Ajuntament de València no s'ha fet d'esperar: s'han inscrit uns 151 aprenents i 78 voluntaris".

El portaveu d'Escola Valenciana, Vicent Font, ha manifestat "la satisfacció de començar la segona edició del voluntariat entre els treballadors de l'Ajuntament" i ha comentat que "desenvolupar una activitat centrada en el diàleg, l'expressió oral, resulta molt atractiva i enriquidora perquè posa en joc totes les habilitats de la llengua de forma pràctica i, alhora, contribueix a millorar la fluïdesa".

Per la seua banda, la presidenta de la Cappepv, Laura Font, ha agraït a la corporació municipal la seua "implicació" i ha remarcat que "el fet d'oferir una llengua i tractar d'acostar la nostra cultura a gent que no ha tingut la possibilitat d'estudiar en valencià és un regal que volem compartir amb tothom".

Els assistents a l'acte han tingut l'oportunitat de presenciar com es desenvolupa la primera trobada entre un voluntari i un aprenent, gràcies a la participació d'una de les més de cent parelles lingüístiques que s'han inscrit per a desenvolupar les 10 sessions conversacionals del programa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento