Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana creix un 1% en el primer trimestre, per damunt de la mitjana, segons l'AIReF

  • La Comunitat valenciana ha registrat un creixement econòmic de l'1% en el primer trimestre de l'any, segons l'estimació de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), realitzada amb la seua metodologia Metcap, que destaca que Illes Balears, Madrid i Navarra van liderar el creixement econòmic en el primer trimestre de l'any, amb taxes intertrimestrales de el 1,2% en el cas de Balears i de el 1,1% en les altres dos comunitats.

A més d'estes tres comunitats, altres regions van registrar també un creixement intertrimestral per damunt del 0,8% de la mitjana nacional en el primer trimestre, entre les quals es troben la Comunitat Valenciana i Múrcia, amb un alça del PIB de el 1%.

Igualant la mitjana nacional (0,8%), apareixen Andalusia, Canàries, Extremadura i La Rioja, mentre que per davall de la mitjana figuren Catalunya (0,7%), Castella-la Manxa, Galícia i País Basc, totes elles amb un increment del 0,6%.

Tancant la taula amb el menor creixement del PIB figuren, per este ordre, Aragó (0,4%), Cantàbria (0,4%), Astúries (0,5%) i Castella i Lleó (0,5%).

En taxa interanual, destaca el creixement del 4,2% de Balears, la comunitat que més va créixer en el primer trimestre respecte al mateix període de l'any anterior, molt per damunt del 3% de la mitjana nacional. A continuació apareix Canàries, amb un 3,7%, seguida de Madrid (3,6%), Comunitat Valenciana (3,3%), Navarra (3,3%) i Múrcia (3,1%), totes elles per damunt de la mitjana.

La resta de comunitats van registrar un creixement interanual per davall del 3%. Andalusia i Catalunya es van quedar en el 2,9%, seguides per Galícia (2,8%), Castella i Lleó (2,6%), País Basc (2,6%), Aragó (2,4%), Cantàbria (2,4%), Castella-la Manxa (2,4%), La Rioja (2,4%), Astúries (2,3%) i Extremadura (2,1%), que va tancar la taula.

L'AIReF precisa que la publicació de les dades es realitza després que l'Institut Nacional d'Estadística (INE) haja publicat la dada d'avanç trimestral del PIB d'Espanya, el passat 28 d'abril, quan va estimar un creixement del 0,8% en el primer trimestre i del 3% en taxa interanual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento