Comunitat Valenciana

Defenses d'acusats d'Emarsa demanen expulsar el PSPV i Cuesta al·lega indefensió per manca de recursos per defensa digna

  • Les defenses d'alguns acusats en la peça principal del cas Emarsa, relatiu a un presumpte desfalc de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo, han sol·licitat a l'Audiència que expulse del procediment al PSPV -acusació popular- per actuar en esta causa "intentant traure un rèdit polític" i incorrent en un "populisme judicial". Per la seua banda, l'exgerent d'Emarsa, Esteba Cuesta, ha al·legat "indefensió", entre altres motius, per no tindre recursos per a una "defensa digna".
Juí Emarsa
Juí Emarsa
EUROPA PRESS
Juí Emarsa

Així s'han pronunciat alguns dels lletrats dels 24 acusats en Emarsa que este dimecres s'han assegut en la banqueta, en l'arrancada d'una vista que comptarà amb més de 90 sessions i que es perllongarà probablement fins al pròxim mes de desembre.

En concret, el lletrat d'Enrique Arnal, exdirector financer de l'entitat pública, ha afirmat respecte a la situació del PSPV que "ja s'encarregarà l'Estat de corregir, mitjançant l'extinció, este tipus de personificacions d'acusacions populars".

En esta línia, l'advocat de l'exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar), José Juan Morenilla, ha afirmat que la personificació del PSPV com a acusació "manca d'interés objectiu". "Es tracta de membres d'Emarsa, l'Emshi o d'ajuntaments. Càrrecs electes pel PSPV que no venen a títol personal i no poden actuar com a acusació", ha dit. El lletrat de l'expresident d'Emarsa i exalcalde de Manises, Enrique Crespo, s'ha sumat a estos arguments.

Així mateix, diversos lletrats han requerit l'expulsió de l'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (Emshi) com a acusació particular. El lletrat d'Arnal ha exposat referent a açò que esta entitat "té una identitat plena amb Emarsa i amb els seus elements personals, òrgans directius". També este advocat ha demanat la nul·litat de documentació aportada per l'Emshi a la causa, així com l'enviada per Crespo, "obtinguda sense custòdia policial ni judicial".

En este sentit, l'advocat de l'acusat Sebastián García, 'Chanin', exinformàtic en Emarsa, ha exposat que l'Emshi és una mercantil que "des del principi ha tingut una relació tan estreta amb Emarsa que, fins i tot, s'arribaven a confondre els càrrecs". "Al principi anaven de la mà i després Emshi s'ha llançat a l'atac d'Emarsa quan les coses no han eixit bé. Es presenta com a acusació per a evitar que els temes li vagen esguitant", opina.

Per la seua banda, l'advocat de l'exgerent d'Emarsa, Esteban Cuesta, ha aprofitat el seu torn de paraula en les qüestions prèvies per a exposar diverses raons de nul·litat de la causa. Entre elles, s'ha referit al fet que el seu representat està "indefens" perquè no tenen recursos econòmics per a una "defensa digna".

Este lletrat, designat pel torn d'ofici, ha asseverat, a més, que solament ha tingut 91 dies per a preparar el juí -des que se li va designar la causa- amb el que li ha sigut "impossible" estar instruït "de forma tan exhausta com ho han fet altres companys", amb el que entén que concorre nul·litat "quant a igualtat d'armes i en relació amb un procés amb degudes garanties segons la Constitució".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento