Comunitat Valenciana

El sector audiovisual adverteix de "greus manques" en la proposta de contractació de la CVMC

  • L'Associació de Treballadors de l'Audiovisual Valencià considera que "la proposta de contractació en l'apartat tècnic i administratiu és sens dubte insuficient".
  • "Una decisió incomprensible si tenim en compte que es tracta de perfils necessaris per a afrontar, amb garanties de qualitat, l'oferta comunicativa", afirmen.
  • Consideren que d'aquesta manera "s'aprofundirà en els alts índexs de precarització laboral que històricament patim en el sector audiovisual valencià".
Instal·lacions de RTVV buides després del tancament
Instal·lacions de RTVV buides després del tancament
EUROPA PRESS
Instal·lacions de RTVV buides després del tancament

L'Associació de Treballadors de l'Audiovisual Valencià (Atrau) ha considerat que la proposta de contractació de personal per a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) presenta "notòries manques, limitacions i desequilibris", que "semblen abocar a una radiotelevisió valenciana deficitària i allunyada de l'empresa de comunicació que necessita" la Comunitat".

El col·lectiu critica, en un comunicat, "l'excessivament escassa dotació pressupostària assignada a la CVMC, molt allunyada de la suggerida pels experts, i que obliga a dissenyar una plantilla limitada i insuficient".

"Però tot i assumint eixa limitació pressupostària, -prossegueix l'associació- no entenem que la retallada no afecte d'una manera lineal i proporcionada totes les categories professionals. Davant una abundant dotació de periodistes, que arriben a ser més del 40% del total, la proposta de contractació en l'apartat tècnic i administratiu és sens dubte insuficient, i en alguns casos fins i tot testimonial o inexistent".

Des d'Atrau assenyalen que operadors de càmera, muntadors, realitzadors, tècnics de control, electrònics, grafistes, auxiliars, etc., "ocuparien un percentatge molt reduït dins de la dotació de personal de la CVMC, cas de no reconsiderar-se la proposta de la seua directora general, Empar Marco". "Una decisió incomprensible si tenim en compte que es tracta de perfils necessaris per a afrontar, amb garanties de qualitat, l'oferta comunicativa i d'entreteniment que mereixen valencianes i valencians", argumenten.

Per a esta entitat resulta "evident que este disseny de plantilla dirigeix la CVMC cap a l'externalització i privatització de molts dels seus servicis, i a un nivell molt major del que s'ha produït mai".

"Precarització laboral"

Esta possibilitat "tindrà dos greus efectes perniciosos principalment; d'una banda, s'aprofundirà en els alts índexs de precarització laboral que històricament patim en el sector audiovisual valencià. Models com el de la radiotelevisió murciana, balear o aragonesa estan demostrant que la lògica del mercat sempre genera beneficis als empresaris i perjuís als treballadors. D'altra banda, l'estructura de plantilla que es proposa no serà mai funcional de manera independent. Mai podrà treballar de manera autònoma i estarà sempre supeditada a empreses privades externes per a realitzar la seua funció", asseguren.

Un altre exemple més "del discutible" de la proposta es pot trobar, segons Atrau, en què estableix una plantilla inferior i una proporció d'externalització major que les que el Partit Popular va autoritzar a Rosa Vidal perquè posara en marxa l'extinta Nou. "El model es va demostrar que no era viable, la senyora Vidal va manifestar la impossibilitat d'emetre en eixes condicions i va prendre la decisió de contractar més personal amb el resultat que tots coneixem", han conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento