Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana, tercera en compravenda d'habitatges per ciutadans estrangers

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)
Platja a Benidorm
Platja a Benidorm
AGENCIA VALENCIANA DE TURISMO
Platja a Benidorm

La Comunitat Valenciana va ser la tercera autonomia en nombre d'habitatges adquirits per ciutadans estrangers en 20016 amb un 26,6% de pes percentual, per darrere de Balears (32,9%) i Canàries (30,49%), segons figura en l'Anuari Estadístic Immobiliari del Col·legi de Registradors.

D'esta manera, més d'un de cada quatre habitatges adquirits durant este període a la Comunitat va ser a càrrec de ciutadans d'altres països. En este temps, la mitjana nacional es va situar en el 13,25%, aconseguint un nou màxim històric amb prop de 53.500 operacions i enllaçant set anys consecutius de pujades.

Per províncies, Alacant presenta el major percentatge a Espanya de pes estranger en relació a l'adquisició d'habitatges amb un 43,08%, triplicant amb escreix la mitjana nacional i superant fins i tot el resultat obtingut en 2015 (42,57%). Castelló mostra un 12,98% i València un 8,59%.

Britànics, francesos, alemanys, suecs i belgues són, per este ordre, els estrangers que més habitatges van comprar a Espanya el passat any, amb una diferència notable a favor dels britànics, que van copar el 19% del total.

Si atenem al nombre total de compravendes per cada mil habitants, que mostra l'activitat immobiliària en funció de la seua població (relativa), la Comunitat Valenciana va ocupar el segon lloc en 2016 amb un 11,6 operacions per cada mil habitants després de Balears (12,3). Es tracta en qualsevol cas d'un percentatge molt superior a la mitjana nacional (8,71) i suposa el 33,87% del total nacional per este concepte.

LÍDER EN HABITATGE USAT

De les 57.889 operacions registrades a la Comunitat Valenciana durant el passat exercici (14,3% del total nacional), 8.289 van correspondre a vivenda nova i 49.600 a vivenda usada. Si en termes generals la regió valenciana va ser quarta en nombre d'operacions totals, també ho va anar en habitatge nou, baixant a la tercera posició en habitatge usat.

Però si atenem a les operacions per cada mil habitants referents a habitatges usats, la Comunitat Valenciana va liderar el mercat nacional amb un 9,99, seguida de Balears (9,94), Catalunya (7,92) i Canàries (7,86). En este apartat concret, la regió valenciana va copar quasi el 40% del total

No obstant açò, solament dos comunitats autònomes, Castella La-Taca i La Rioja, van presentar un cost per metre quadrat més baix que la Comunitat Valenciana en el preu dels locals comercials. En el cas valencià este va ser de 921 euros per metre quadrat sensiblement inferior a la mitjana espanyola, xifrat en 1.348 euros/m2.

Referent a naus industrials, la regió valenciana va obtindre el seté preu més baix, amb 279,5 euros per metre quadrat. De nou,

sensiblement inferior a la mitjana nacional, fixada en 373,3 euros/m2.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento