Comunitat Valenciana

Oltra sobre la supressió d'aules concertades en batxillerat: "Estem fent una política racional i raonable"

  • VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)
Taules, pupitres d'aula de col·legi
Taules, pupitres d'aula de col·legi
ISTOCK
Taules, pupitres d'aula de col·legi

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha defès este divendres que la planificació escolar per al pròxim curs 2017-2018 que inclou la supressió de 31 aules de batxillerat concertades s'ha basat en criteris "objectius, tècnics i objetivables" que tenen a veure "amb la necessitat de cobrir la demanda educativa". "Ara s'està racionalitzant el sistema educatiu i la qualitat de l'educació. Ací el que estem fent és una política racional i raonable i posant per davant l'interés dels xiquets per damunt d'altres consideracions", ha subratllat.

La també portaveu de l'Executiu autonòmic ha realitzat estes manifestacions en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per les crítiques d'alguns sectors de la comunitat educativa i partits polítics per la reducció d'aules concertades de batxillerat.

Sobre este tema, Oltra ha recalcat que la concertació del batxillerat en els centres privats -duta a terme per l'anterior govern del PP- va generar "un impacte en el sistema públic educatiu que va provocar el tancament unitats en centres públics, que centenars funcionaris interins se n'anaren al carrer i que es derivaren a centres privats recursos que no arribaven a públics. "Tot això es va fer sense cap estudi de viabilitat ni de necessitat prèvia. Açò sí que era una mesura ideològica de l'antic govern", ha sentenciat Oltra.

La vicepresidenta ha subratllat que l'arranjament escolar previst per la Generalitat té com a objectiu que el curs que vé "es consolide la recuperació de les unitats educatives sostingudes amb fons públics" i "la progressiva baixada de ràtios". Al seu juí, la qüestió és millorar "la qualitat educativa per a tots els alumnes de la xarxa pública".

Així, ha destacat que per al pròxim curs hi haurà 4.200 docents i una mitjana de 5 xiquets menys per aula. Així mateix, ha emfatitzat que hi haurà "un saldo positiu" de 35 unitats educatives concertades en centres privats en les etapes d'infantil i primària i 5 unitats més en FP.

En este punt, ha subratllat que la decisió de suprimir 31 aules concertades en batxillerat, una etapa no obligatòria, està basada en criteris "objectius, tècnics i objetivables" que tenen a veure amb "la necessitat de cobrir la demanda educativa amb fons propis". "Si no fa falta pagar a una empresa privada per un servici que pot donar el sistema educatiu públic no se'n va a pagar el que un pot fer amb fons propis", ha puntualitzat.

"NO ANEM A TRASTORNAR LA VIDA DE LES FAMÍLIES"

Oltra ha subratllat que l'objectiu del Consell no és "trastornar" la vida de les famílies, per la qual cosa ha assegurat que els xiquets que estiguen cursant una etapa educativa en un centre "acabaran els seus estudis en eixe centre". "No anem a trastornar la vida de les famílies com es cap a amb l'antic govern. L'alumnat que en este moment estudie en un centre privat concertat i passada a segon de batxillerat seguirà en eixe centre", ha remarcat per a insistir que "qualsevol alumne que haja començat una etapa educativa en un centre acabarà en eixe centre".

En este sentit, ha recordat que els criteris per a sol·licitar, renovar o modificar concerts educatius són "tècnics" i assenyalen que tindran prioritat les sol·licituds per part de les empreses que sempre han estat concertades històricament abans que hi haguera un sistema públic educatiu generalitzat; aquells que atenguen a població desfavorida; els centres amb experiències educatives innovadores; els que atenguen la població en la seua àrea d'escolarització i els que hagen contractat professorat despedit d'altres centres per la modificació o supressió del concert d'estos últims.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento