Fundesplai preveu un increment de les beques d’estiu degut a la cronificació de la pobresa

  • Calculen que atorgaran un total de 5.700 beques per a colònies i casals d'estiu, un 10% més respecte a l’any passat.
  • En la campanya d'enguany s'oferiran 1.163 activitats, com casals, campaments, camps de treball i colònies.
  • A més, el pròxim diumenge 7 de maig Fundesplai celebrarà la Festa Esplai al Parc Nou del Prat de Llobregat.
Voluntaris de Fundesplai.
Voluntaris de Fundesplai.
FUNDESPLAI
Voluntaris de Fundesplai.

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) preveu que enguany la demanda d’ajuts per a les activitats d’estiu augmenti. Segons els seus responsables, “la pobresa tendeix a cronificar-se” i, per tant, moltes de les famílies que han patit la crisi encara viuen en una situació de precarietat. Per aquest motiu creuen que aquest estiu s'atorgaran 5.700 beques, un 10% més que l’any passat.

“L’estiu és el temps de lleure per excel·lència i no pot ser un moment de discriminació social”, explica Cristina Rodríguez, una de les directores generals de Fundesplai. Des del 2011 aquesta entitat impulsa cada any una campanya de captació de fons per oferir ajuts socials i intentar que cap infant es quedi sense colònies o casals d'estiu.

A partir del lema “Encerta l’Estiu – Un Estiu per a tothom!”, el seu objectiu és garantir l’equitat i oferir un servei de qualitat per a tots els nens i joves, independentment de la seva situació econòmica.

Les ajudes que cada estiu ofereix Fundesplai provenen de fons propis i fons aportats per la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat, com també de Serveis Socials i Igualtat i la Fundació ProBitas. A més, alguns dels 93 centres d’esplai i projectes de lleure que estan adherits a la fundació també reben beques dels Ajuntaments i de l’Obra Social “La Caixa”.

En total, la fundació calcula que durant el curs passat es van destinar prop d'un milió d'euros a beques i ajuts.

D'altra banda, la directora de Comunicació i Relacions de Fundesplai, Núria Valls, ha posat èmfasi en què enguany s'han mantingut o reduït els preus de les activitats perquè tothom hi pugui participar. "Volem donar les mateixes oportunitats educatives a tothom", ha afegit.

Un estiu ple d'activitats

Enguany, els més petits de casa tindran per fer fins a 1.163 activitats destinades a edats d’entre els 3 i els 25 anys com casals, camps de treball i colònies. Des de la fundació preveuen que aquest 2017 s’inscriguin 68.800 infants i joves, un 5% respecte a l’estiu passat.

Les novetats inclouen unes colònies per aprendre a ballar i el Youtubers nature camp, un camp de treball que combina tasques de millora de l’entorn natural amb l’aprenentatge de tècniques de vídeo i xarxes socials. Tampoc faltaran les colònies per a famílies que se celebren durant el mes d’agost.

Un mes abans de l'arribada de la calor, el pròxim diumenge 7 de maig, també tindrà lloc la 31a edició de la Festa Esplai. Es tracta d'una gran celebració que cada any reuneix al voltant de 10.000 persones. La jornada es farà de les 11 a les 17.30 h al Parc Nou del Prat de Llobregat i s'hi oferiran més de 50 activitats per a totes les edats com tallers, jocs, gimcanes, espectacles infantils i una cercavila.

Precisament aquest dia coincidirà amb la cloenda del 'VIII Foro Iberoamericano Haciendo política Juntos', que Fundesplai i Fundación Esplai organitzen amb 'La Liga Iberoamericana' i la 'Secretaria General Iberoamericana'. Les jornades, que se celebraran del 2 al 7 de maig entre Madrid i Barcelona, pretenen abordar la problemàtica de la inserció laboral dels joves.

Més de 200.000 beneficiaris de l'acció de Fundesplai

En la presentació de la campanya d'estiu, la direcció de Fundesplai també ha aprofitat per fer un repàs de l’informe anual 2016-2017. Durant aquest període 232.434 persones s’han beneficiat de les accions socials, educatives i mediambientals de l'entitat, una xifra que representa un augment del 8,1% respecte a l’any passat.

En l’àmbit social, ressalten els 17.271 ajuts atorgats el darrer any que inclouen beques menjador i ajuts per a casals i colònies, així com la feina que s'ha fet amb prop de 625 joves a través de programes d’inserció sociolaboral.

En l’àmbit educatiu, l’acció de Fundesplai ha arribat a 71.886 alumnes en el marc escolar -un 14% més respecte a l’any passat- i a 13.157 infants i joves mitjançant els centres d'esplai.

Aquest dijous Fundesplai també va presentar la nova Direcció General col·legiada, que agafa el relleu al president Josep Gassó. Aquesta està composta per Núria Valls, directora general de Comunicació i Relacions; Cristina Rodríguez, directora general de Gestió i Serveis; María José Naverrete, directora financera; i Carles Xifra, director d'Accions i Programes Educatius, Socials i del Tercer Sector.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento