Comunitat Valenciana

El jutjat conclou el concurs de creditors i acorda l'extinció de Cierval

  • El jutge fa constar "la insuficiència de béns per a fer front a tot el passiu de l'entitat", ja que més de la meitat dels actius de Cierval són deutes.
  • El passat 21 de febrer Cierval va presentar el concurs de creditors de l'organització empresarial "amb caràcter immediat" en la modalitat de liquidació.
  • Cierval va haver de provisionar en 2015 pèrdues per valor d'1,5 milions, conseqüència dels deutes de les dues provincials d'Alacant i Castelló.
Seu de Cierval
Seu de Cierval
EUROPA PRESS
Seu de Cierval

El jutjat del Mercantil núm. 3 de València ha comunicat a Cierval la interlocutòria per la qual es declara conclús el concurs voluntari de creditors i ha acordat l'extinció de l'organització empresarial, la qual cosa suposa evitar la designació d'un administrador concursal, segons han informat fonts de l'entitat.

En la interlocutòria, el jutge fa constar "la insuficiència de béns per a fer front a tot el passiu de l'entitat", ja que més de la meitat dels actius de Cierval són deutes de "difícil cobrament doncs es refereixen a quotes d'afiliats l'impagament dels quals, arrossegat des de 2014 i 2015 fins i tot alguna des de 2010, és una de les causes que ha generat la insolvència, en concret per part de dues de les seues confederacions provincials que, fins i tot es manifesten incapaces d'atendre el pagament de les quotes de la pròpia confederació autonòmica", assenyala.

A més, el jutjat assenyala que "no és possible l'obtenció de nous ingressos" atés que les quotes són "inexistents i resulta materialment impossible la percepció de subvencions en existir procediments de reintegrament de subvencions per la suma de 1.000.565,26 euros, que impossibiliten la percepció de noves subvencions, principal font dels seus ingressos". Estos reintegraments a la Generalitat Valenciana corresponen a convenis executats per dos de les seues organitzacions provincials.

Per tot açò, la interlocutòria declara "conclús el concurs de creditors, cessa tots els efectes de la declaració del concurs i acorda l'extinció de Cierval, decretant la cancel·lació de la seua fulla registral d'inscripció", han indicat les mateixes fonts.

El passat 21 de febrer Cierval va presentar el concurs de creditors de l'organització empresarial "amb caràcter immediat" en la modalitat de liquidació com a conseqüència dels problemes financers que arrossegava derivats de la gestió de les provincials d'Alacant (Coepa) i Castelló (CEC), la qual cosa va obligar l'autonòmica a assumir pèrdues per quotes i un deute de més de 600.000 euros que el Consell li reclamava derivada d'una resolució judicial arran d'uns cursos de formació que finalment no van arribar a realitzar-se, la qual cosa va suposar la devolució de les ajudes.

Segons es va informar al desembre, els òrgans executius de Cierval van haver de provisionar en els comptes de 2015, pèrdues per valor d'1,5 milions, conseqüència dels deutes de les dues provincials. Concretament, es tractava de 895.186 euros de la CEC, dels quals 126.000 euros corresponien a quotes i de 597.620 euros procedents de Coepa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento