Comunitat Valenciana

Betoret (PPVAL) diu que perdre la votació del COC era "un escenari" en ser una Junta heretada que no el "beneficiava"

  • El president del PP de la província de València i candidat a la reelecció, Vicente Betoret, ha assegurat este dijous que perdre la votació del Comité Organitzador del Congrés (COC) en la Junta Directiva Provincial del dimecres "era un escenari". "Era una Junta que vaig heretar i no vaig canviar; no em beneficiava gens", ha apuntat.
Vicente Betoret
Vicente Betoret
PP
Vicente Betoret

Betoret, que s'ha expressat en estos termes en declaracions a Europa Press, ha destacat que "en absolut" es planteja no concórrer a les primàries del partit després de perdre ahir amb 147 vots en contra i 123 a favor la votació del COC que ell mateix havia proposat, en una Junta celebrada amb gran tensió entre els seus partidaris i els de una altra de les candidates a liderar la formació, la portaveu en la Diputació, Mari Carmen Contelles.

"Perdre la votació era un escenari, era una Junta que vaig heretar i no vaig canviar; no em beneficiava gens", ha subratllat el 'popular' en referència a la seua arribada a la presidència del PP de València després de l'eixida d'Alfonso Rus en 2015. Al seu juí, canviar als membres de la Junta en aquell moment "haguera suposat una ruptura, vaig pensar en l'interés del partit", ha asseverat.

El líder del PP de València s'ha mostrat "sufocat" per la situació de gran tensió que es va produir en la Junta -on va haver-hi crits de "trampa" i "frau" per part dels partidaris de Contelles, qui havia plantejat una proposta alternativa al COC que la Secretaria General no va permetre votar-, ha demanat "disculpes a tots", especialment als votants i militants del PP, i ha afirmat que eixe no és el partit que ell defèn.

"Ahir es van escenificar dos models: el del consens i el diàleg i el dels crits i les roïnes actuacions", ha indicat el president provincial dels 'populars', qui ha assegurat que no té "cap interés a retardar açò", en referència a l'elecció del Comité Organitzador (COC) per a la celebració del Congrés, que encara no té data.

'GÈNOVA' "NO ACTUA PER SIMPATIES"

Preguntat per la postura de 'Gènova' respecte a les primàries en el si de la formació provincial -el PP ha assegurat que estan "molt preocupats" per la situació del partit i que estan disposats a "intervindre el que siga necessari" per a aconseguir unitat-, Betoret ha assenyalat que la direcció nacional "no actua per simpaties amb els uns i els altres", per la qual cosa "faran el que han de fer".

Precisament, el dimecres abans de celebrar-se la Junta Directiva Provincial, representants del PP van reunir en Madrid a Betoret i Contelles amb l'objectiu d'emplaçar-los a intentar buscar una llista de consens davant el conclave provincial.

No obstant açò, la trobada -a la qual també va assistir la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, i el coordinador d'Organització del PP, Juan Carlos Vera- es va tancar sense cap acord. De fet, eixe consens ni tan sols es va produir en la negociació del Comité Organitzador del Congrés (COC).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento