Comunitat Valenciana

Marcos Morau, Carme Portaceli, Josep Manel Casany i Maduixa, finalistes valencians als Max

  • Un total de 112 espectacles dels 311 inscrits han sigut seleccionats per a participar com a candidats en esta edició.
  • Els guanyadors es donaran a conéixer el pròxim 5 de juny en la gala que se celebrarà en el Palau de Les Arts de València.
  • La producció de dansa 'Oskara', amb el valencià Marcos Morau com un dels artífexs, és la favorita en fer-se amb un total de set nominacions.
Juan Carlos Gáres, Chema Cardeña i Iria Márquez en 'Shakespeare a Berlín'
Juan Carlos Gáres, Chema Cardeña i Iria Márquez en 'Shakespeare a Berlín'
ARDEN/SALARUSSAFA
Juan Carlos Gáres, Chema Cardeña i Iria Márquez en 'Shakespeare a Berlín'

El coreògraf d'Ontinyent i Premi Nacional de Dansa Marcos Morau, la dramaturga Carme Portaceli, els actors Josep Manel Casany i Chema Cardeña i les companyies Maduixa i Wichita CO són algunes de les apostes de la Comunitat en la llista de finalistes de la pròxima edició dels Premis Max, que acollirà el Palau dels Arts Reina Sofia de València el 5 de juny.

En la nòmina definitiva d'artistes que opten a portar-se un guardó, destaca la presència de valencians que treballen en produccions d'altres punts d'Espanya. És el cas de Marcos Morau, natural d'Ontinyent i impulsor de la companyia resident a Barcelona La Veronal. El coreògraf és un dels artífexs de la producció de dansa 'Oskara', la favorita dels Premis Max 2017 en fer-se amb un total de set nominacions. En una situació similar es troba una altra valenciana, Carme Portaceli, nominada per una producció catalana, 'Només són dones', que aspira a quatre guardons. El trio de favorits el completa l'espectacle de dansa 'Caída del cielo', també amb quatre nominacions, ha informat este dimecres 19 d'abril la Fundació SGAE, que organitza estos premis.

En concret, el muntatge 'Oskara', obra del coreògraf Marcos Morau (La Veronal) amb Jon Maya (Kukai Dantza), aspira als premis a Millor espectacle de dansa, Millor producció privada d'arts escèniques, Millor disseny d'espai escènic, per al propi Morau, millor disseny de vestuari, Millor disseny d'il·luminació, Millor intèrpret masculí de dansa i Millor elenc de dansa.

'Nomes són dones' és finalista en les categories de Millor espectacle de teatre, Millor autoria teatral (Carme Portaceli), Millor composició musical per a espectacle escènic i Millor direcció d'escena.

En este grup de nominats valencians per la seua tasca en projectes de fora de la Comunitat figura també Juanjo Llorens, que lluitarà per la distinció al Millor disseny d'il·luminació pel seu treball en el 'Hamlet' de Kamikaze i el Companyia Nacional de Teatre Clàssic.

Actors

A més, dos actors de la Comunitat han aconseguit col·locar-se entre els finalistes. Es tracta de Josep Manel Casany, nominat en la categoria de Millor protagonista per 'Hamlet canalla' al costat de Ramon Madaula ('A teatro con Eduardo') i Ángel Ruiz ('Miguel de Molina al desnudo'); i Chema Cardeña, que apareix entre els destacats com a Millor actor de repartiment per 'Shakespeare en Berlín'. Haurà de competir amb Paco Ochoa ('El laberint mágico') i Álvaro Tato per 'Cervantina. Versiones y diversiones sobre textos de Cervantes'.

La companyia de Sueca Maduixa Teatre arriba a estos Max amb força en aconseguir dues nominacions per al seu muntatge 'Muliër', finalista com a Millor espectacle de carrer i Millor composició musical per a espectacle escènic (Damián Sánchez).

Per la seua banda, Wichita CO, després d'haver sigut nominada el passat any com a Millor espectacle revelació per 'Nosotros no nos mataremos con pistolas', repeteix en esta vintena edició amb 'A Espanya no le va a conocer ni la madre que le parió', que se les veurà amb 'inTarsi', de Companyia de Circo 'eia' i 'Los Malditos' d'Unahoramenos Producciones.

També hi haurà representació de la Comunitat en la secció de Millor autoria revelació, amb l'argentina establida des de finals dels noranta a València Iaia Cárdenas, seleccionada per 'Síndrhomo'.

Jurat

El jurat dels Max, presidit per Alfonso Plou, ha estat compost per Pascual Carbonell, Marta Carrasco Benítez, Norka Chiapusso, Mudit Grau, Susana Sánchez, Alicia Soto, Ana Fernández Graciani i Emmanuel Berruezo (Manuel Segovia).

Un total de 112 espectacles dels 311 inscrits han sigut seleccionats per a participar com a candidats en esta edició. A més de les 23 categories a concurs -amb la incorporació de l'Espectacle de Carrer- es concedeixen tres premis especials: Contribució a les Arts Escèniques, que s'ha atorgat a la Fundació Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro; Honor, que s'anunciarà el pròxim 26 d'abril, i Aficionat, que es fallarà el 10 de maig.

Els guanyadors de la XX edició dels Premis Max de les Arts Escèniques es donaran a conéixer el pròxim 5 de juny en la gala que se celebrarà en el Palau de Les Arts de València. Enguany, els Premis Max compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento