Comunitat Valenciana

La diputada Fabiola Meco opta a liderar un Podem més feminista i autònom

  • "Necessitem un Podem fort enfront d'altres forces, que decidisca lliurement en el seu territori" i que "no siga una sucursal de Madrid", assegura.
  • Meco proposa "un portaveu coral" que consistirà a "posar en valor als portaveus de diferents àrees perquè les facen valdre amb veu pròpia".
  • Entre els tres eixos principals d'esta iniciativa, titulada 'Més morat, més Podem', subratllen la "feminització real dels espais polítics".
Meco al costat de la resta de membres de la candidatura de 'Més morat, més Podem
Meco al costat de la resta de membres de la candidatura de 'Més morat, més Podem
EUROPA PRESS
Meco al costat de la resta de membres de la candidatura de 'Més morat, més Podem

La diputada de Podem en les Corts Valencianes Fabiola Meco ha presentat este dimecres la seua candidatura a la Secretaria General de la formació morada a la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de construir un partit més feminista, plural, participatiu i autònom, que "no siga una sucursal de Madrid" i puga decidir "lliurement en el seu territori les aliances polítiques".

Meco, que presenta la seua candidatura per a l'Assemblea Ciutadana de Podem del pròxim 14 de maig dins de la iniciativa 'Més morat, més Podem', ha estat acompanyada en l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València per la diputada en el Congrés Ángela Ballester, el regidor de Podem a la Vall d'Uixó (Castelló) Óscar Langa, la secretària política del Consell Ciutadà d'Alacant, Marisa García, i Alberto López, un representant dels Cercles de Podem a la Comunitat Valenciana.

"És un dia important per a nosaltres com a equip", ha destacat la diputada de la formació morada en les Corts, qui ha assegurat que l'objectiu d'esta candidatura és "reivindicar un Podem autònom enfront del centralisme de Madrid". "Necessitem un Podem fort enfront d'altres forces, que decidisca lliurement en el seu territori les aliances polítiques, que no siga una sucursal de Madrid; a esta iniciativa ningú li mou els fils", ha subratllat.

Meco, que ha posat en valor la trajectòria del partit a la Comunitat i en les institucions valencianes, ha precisat que s'ha arribat a este punt "amb encerts i errors" que cal "corregir". En esta línia, ha defés l'Acord del Botànic que sustenta a l'actual Govern autonòmic, que "no és un xec en blanc".

"Va ser una iniciativa de Podem, eixe acord va permetre traure un govern corrupte de les institucions valencianes; assumim un lideratge, una posició privilegiada", ha asseverat Meco, qui preguntada sobre si la formació morada es planteja entrar en el Consell -format per PSPV i Compromís- ha assegurat que eixa qüestió "no està en l'agenda" del partit en estos moments.

"El de Vistalegre no es pot repetir"

Inquirida sobre si tem que les diferents candidatures presentades a la Secretaria General de Podem a la Comunitat generen "divisió" en el si del partit, ha indicat que desitja "que no siga així". "El de Vistalegre no es pot repetir", ha assenyalat en referència als desacords entre el líder de la formació a Madrid, Pablo Iglesias, i Íñigo Errejón. "Esta setmana anem a parlar amb totes les iniciatives per a enfortir-nos i consolidar-nos com a referent polític", ha puntualitzat la diputada valenciana.

"Ser vigilants" amb el Consell

Per la seua banda, la diputada en el Congrés Ángela Ballester ha afirmat que 'Més morat, més Podem' busca un Podem "molt més contundent del que està sent amb l'actual Govern autonòmic", que exigisca el compliment de l'Acord del Botànic. "Ser vigilants i mai còmplices d'un govern que no complisca amb la ciutadania", ha precisat Ballester, qui ha matisat que Podem "no ha sigut indulgent" amb el Consell, però "sempre es pot aspirar a més".

"Hi ha col·lectius esperant respostes del Consell, que creuen que és tebi" en alguns aspectes, ha destacat, per la qual cosa ha indicat que "cal fer complir" en els pròxims dos anys de legislatura que queden per davant.

Secretaria General i portaveu "coral"

Dels documents polítics i organitzatius d'esta iniciativa "sorgida des de les bases" per a la Secretaria General de Podem a la Comunitat, han incidit que este càrrec "no siga l'única veu de l'organització" i que es potencia "un portaveu coral" que, segons Meco, consistirà a "posar en valor als portaveus de diferents àrees perquè les facen valdre amb veu pròpia".

'Més morat, més Podem' també proposa una Assemblea Ciutadana "autònoma, sobirana i amb capacitat de decisió que de forma ordinària serà convocada cada 4 anys; un Consell Ciutadà Valencià format per 42 persones -34 triades per l'Assemblea Ciutadana, 5 pels Cercles i 3 persones triades per sorteig; un Consell de Coordinació Territorial amb participació de totes les Coordinadores comarcals, Cercles sectorials autonòmics i el Consell Ciutadà; un Consell de Municipalitat; un Consell de Transparència i una Conferència Ciutadana.

A més, entre els tres eixos principals d'esta iniciativa han posat en valor la "feminització real dels espais polítics" -30% de dones en els Cercles, quòrum paritari per a celebrar reunions, mínim de 50% de dones en tots els òrgans-; la representació dels Cercles sectorials i territorials en els espais de decisió tant a nivell comarcal com a autonòmic; i potenciar l'estructura comarcal com a "forma bàsica d'organització" de Podem.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento