Comunitat Valenciana

Un total de 18 cellers cooperatius de la zona Utiel-Requena s'unixen en un projecte comercial de vi a granel

  • Un total de 18 cellers cooperatius de la zona Utiel-Requena formaran part d'un projecte d'integració en l'àmbit comercial del vi a granel, segons han acordat les Assemblees generals d'estes cooperatives, que han aprovat durant les últimes setmanes la seua participació en la iniciativa.
Copa de vi
Copa de vi
PIXABAY
Copa de vi

Atenent a la mitjana de les últimes cinc campanyes, s'integrarà la comercialització de més de 690.000 hl de granel, en la seua major part de vi negre. Esta xifra suposa més del 70% del total del vi a granel produït per les cooperatives en la comarca i la tercera part del total registrat en l'autonomia, segons ha informat Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat.

Entre els objectius que perseguix el projecte, es troben la millora del nivell de renda que perceben els agricultors; l'increment dels ingressos per la comercialització de vi a granel; i la professionalització de la comercialització del vi cooperatiu.

S'estima que la integració en l'àmbit comercial tindrà altres beneficis com la millora dels preus de les compres en comú realitzades o la possibilitat de coordinar de forma més eficient les campanyes, així com l'augment progressiu i generalitzat de la qualitat en la comarca.

José Miguel Medina, president de Coviñas, que lidera el projecte, ha declarat que "la participació en el projecte seguix oberta per a tots els cellers cooperatius que estiguen interessats a participar". El treball durant els últims mesos "ha sigut intens per a arribar al punt en el qual estem ara", ha asseverat.

Medina ha assegurat també que dins de la seua dimensió, és un projecte "molt rellevant" per a la comarca que "ha de convertir-se en un element fonamental per a garantir rendes dignes als viticultores de la zona".

El projecte va ser presentat el passat mes d'octubre a la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, en una reunió mantinguda en la seu de la DO Utiel-Requena amb el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez-Mulero i amb el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes. En eixa trobada, els representants de les cooperatives interessades a participar van obtindre el compromís de suport i col·laboració de l'Administració autonòmica valenciana, tant en l'àmbit tècnic com, dins de les seues possibilitats, en l'àmbit econòmic, han informat les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento