Comunitat Valenciana

EUPV denuncia davant Fiscalia "consignes feixistes" en la processó del Divendres Sant a Castelló

  • El coordinador d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), David Rodríguez, ha denunciat en Fiscalia consignes feixistes en la processó del Divendres Sant a Castelló. En concret, l'escrit s'ha remès a la secció de delictes d'odi i discriminació del ministeri públic, segons ha informat la formació política en un comunicat.

La denúncia es basa en un vídeo en el qual es pot veure "clarament" com el responsable de la Confraria de Santa Maria Magdalena dedica l'alçament del pas als qui van donar la seua vida per Déu i per Espanya, així com per la Creu dels Caiguts del Parc Ribalta.

"Estem davant una incitació a l'odi claríssim i que, de forma intencionada, es va fer un 14 d'Abril, aniversari de la proclamació de la Segona República, demostrant que la intencionalitat era enaltir la dictadura i incitar a l'odi. Al nostre parer, açò és exactament el que està tipificat en l'article 510 del Codi Penal", ha asseverat Rodríguez.

A més, el coordinador d'EUPV ha indicat que esta acció "té un context polític molt clar": "Tan prompte com es planteja començar a fer complir la llei de Memòria Històrica i retirar la Creu dels Caiguts del Parc Ribalta, ixen a passejar les soflames feixistes emmascarades dins d'una processó religiosa en el que podria ser considerat fins i tot com un delicte contra els sentiments religiosos, tipificat en els articles 523 i 524 del Codi Penal", sosté.

D'altra banda, Rodríguez ha denunciat els motius que es troben darrere del fet que encara existisquen enaltiments de la dictadura a Espanya: "Pareix evident que a tot Espanya, i en particular a la Comunitat, les institucions no solament no han fet cap esforç per recuperar la història i els valors de la República sinó que, més prompte al contrari, l'han criminalitzat des de la mateixa administració", opina.

Este fet ha sigut "més que evident" en les denúncies presentades pel delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, contra els ajuntaments que han penjat banderes republicanes en la seua façana, com són els casos de Sagunt i Silla, "tots dos a instàncies dels regidors d'EU", ha puntualitzat.

Finalment, Rodríguez ha volgut evitar qualsevol equidistància entre l'exalçament del feixisme i la dictadura i les condemnes als tuiters pels seus tuits: "És bastant fàcil advertir que en el nostre país encara perviu una forma de franquisme sociològic que se sent molt tranquil i protegit per les administracions del PP i pels sectors de l'església catòlica, que encara no han condemnat el succeït en la processó del Divendres Sant a Castelló", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento