Comunitat Valenciana

El PSPV de l'Horta Sud exigix a Foment una solució alternativa al projecte de la V-30 i una comissió mixta

  • L'Executiva Comarcal de l'Horta Sud del PSPV ha exigit al Ministeri de Foment una solució alternativa a l'avantprojecte de la V-30 en la qual es tinguen en compte les necessitats dels municipis i les repercussions negatives que tindrà sobre ells, en un document redactat durant la seua última reunió, segons han informat els socialistes en un comunicat.

El grup s'ha fet ressò de les reivindicacions de ciutadans, entitats cíviques, la pròpia Generalitat i els ajuntaments dels municipis afectats per l'avantprojecte, denominat 'Augment de capacitat i millores funcionals de la V-30, pp.kk. 0,000 al 17,000', en considerar que este "hipoteca el futur de bona part de l'Horta Sud i la ciutat de València", segons arreplega l'escrit.

L'Executiva ha ressaltat els problemes que venen denunciant des dels consistoris perjudicats, els qui asseguren que la construcció de la Nou Llit del riu Turia i la carretera que ho circumda, la V-30, ha dividit i oprimit alguns dels termes municipals, arribant en alguns casos a deixar-los incomunicats a causa de la Solució Sud.

Açò ha implicat enormes dificultats per a la prestació de servicis municipals bàsics, com el servici de transport públic col·lectiu que ha quedat "destrossat", segons el document, i que ha obligat els ajuntaments a assumir-los en solitari.

A més de la preocupació pels problemes ocasionats en les comunicacions sostenibles interurbanes, que implicaran la incomunicació entre els nuclis urbans, es vol evitar el prejuí que patirà l'economia local a causa d'esta infraestructura.

QUALITAT DE VIDA "PERJUDICADA"

D'igual manera, els municipis denuncien que la qualitat de vida ha resultat perjudicada a causa de l'augment de la contaminació acústica i ambiental, a més se suma la reducció de zones comunes i espais verds.

Davant esta situació, els consistoris han plantejat alternatives més respectuoses, tractant de conciliar els interessos de totes les parts implicades i, especialment, pensant en solucions amb visió de futur, han indicat.

No obstant açò, han recordat que "malgrat les al·legacions avalades per informes tècnics desfavorables ja presentats, Foment no ha accedit a dialogar i a prendre'ls en compte. Al contrari, els alcaldes i alcaldesses han denunciat que els màxims responsables polítics s'han negat a rebre'ls".

ACTITUD "PREPOTENT" DE FOMENT

Des de l'Executiva Comarcal han demandat la creació d'una comissió mixta formada per ajuntaments, representants dels veïns, Generalitat Valenciana i Ministeri de Foment per a poder disposar d'un espai comú en el qual poder buscar solucions que tinguen en compte criteris d'integració territorial, millora de la mobilitat, qualitat ambiental o els objectius de desenvolupament sostenible fixats a nivell mundial, i particularment els vinculants fixats per la Comissió Europea, i no responguen solament a criteris exclusivament econòmics.

Finalment, han denunciat en el seu escrit "l'actitud prepotent del Ministeri de Foment amb la seua pertinaça absència de diàleg i permanent imposició, actitud característica massa habitual en els Governs del PP, el menyspreu del qual per la representació dels ajuntaments de l'Horta Sud i els seus representats, s'ha vist reflectida una vegada més en el recentment aprovat Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat 2017", han postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento