Comunitat Valenciana

El coreògraf valencià Joaquín Collado representarà Espanya en la Biennal de Jóvens Creadors d'Albània

  • El coreògraf valencià Joaquín Collado representarà Espanya en la Biennal de Jóvens Creadors d'Europa i del Mediterrani, que se celebrarà a Albània el pròxim mes de maig, segons ha informat el consistori valencià en un comunicat.

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València, en col·laboració amb l'Associació de Professionals de la Dansa del País Valencià, va realitzar una convocatòria per a triar la representació espanyola en l'apartat d'arts escèniques en esta biennal. La comissió avaluadora va destacar per la seua qualitat el projecte coreogràfic de Collado 'Nereo ofegant-se', que explica també amb la participació de Santiago Martínez, Martina Rocosa, Inés Belda i Nicolás Jongen.

Joaquín Collado assaja en les instal·lacions del Teatre Musical de València, durant tot el mes d'abril i fins avui de la biennal, la peça 'Nereo ahogándose'. El TEM és, a més, l'escenari triat per a l'estrena absoluta de l'obra després de la seua volta d'Albània.

L'artista, malgrat la seua joventut, posseïx una trajectòria destacable com a coreògraf i ballarí en companyies importants en el panorama europeu. Recentment se li ha pogut veure en acció com a intèrpret en el Teatre el Musical amb l'obra 'Voronia de la Veronal'. Un espectacle dirigit per Marcos Morau, un altre jove valor valencià de reconeixement internacional i que ha sigut guardonat amb el premi nacional de dansa.

La regidora de Joventut, María Oliver, ha declarat: "Ens sentim molt orgullosos de la presència de Joaquín Collado en la trobada de jóvens artistes més important del món. I, a més, que açò ocórrega en el marc del Mediterrani, on s'està vivint un autèntic drama, és per a nosaltres molt significatiu. Volem anteposar l'art a la barbàrie", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento