Comunitat Valenciana

La I 'Bicifest València' naix amb vocació de convertir la ciutat en "capital mediterrània de la bicicleta"

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
El regidor Giuseppe Grezzi
El regidor Giuseppe Grezzi
EUROPA PRESS
El regidor Giuseppe Grezzi

La primera edició de 'Bicifest València', que se celebrarà per tota la ciutat del 8 al 31 de maig, portarà activitats als barris, tant per a adults com per a xiquets, realitzarà debats literaris al voltant de la bici, oferirà informació sobre educació vial per a ciclistes i instal·larà 'punts de revisió' per a comprovar l'estat de les bicis. "Una xicoteta gran mostra de les possibilitats que oferix la bicicleta" que naix amb vocació de convertir València en "capital mediterrània de la bicicleta".

Així ho ha anunciat este dimecres el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en una roda de premsa en la qual ha defès la bicicleta com una "peça clau en el canvi de model de mobilitat". "Ací portem cert retard -ha comentat- però ens hem posat les piles i estem posant les bases perquè així siga i s'impulse eixa cultura de la bici", ja que, al seu juí, "el binomi València-bici és perfecte; ha de ser una història d'amor".

Segons Grezzi, València reunix totes les condicions perquè siga "fàcil, ràpid, segur i accessible" l'ús de la bici i partint d'eixes consideracions "s'estan creant les infraestructures" per a possibilitar-ho. "Si la gent comença a fer un ús més racional del vehicle i comença a passar-se a la bicicleta, guanyaríem tots, millorarien els entorns i reduiríem el soroll i la contaminació, com s'està fent en moltes ciutats europees i de la resta del món", ha argumentat.

En està línia, Sevilla va emprendre en 2006 un "ambiciós pla" de la bici, ha exemplificat, que la va convertir fa tres anys en referent com la tercera millor ciutat del món en la qual millor se'n va amb bici. "I a València ho tenim tot per a no ser menys", ha apuntat. De fet, ha recordat, fa un mes l'OCU situava la capital del cap i casal com la millor ciutat per a anar amb bici al costat de la ciutat andalusa, quan en 2013 "no apareixia entre les dotze primeres d'Espanya".

Per al regidor, "les polítiques de mobilitat sostenible estan donant resultats i els usuaris ho aprecien molt". "S'estan generant gran quantitat d'iniciatives i projectes vinculats a l'ocupació, la inclusió, accessibilitat, diversitat, innovació, disseny, formació, tecnologia, turisme, oci, esport i també en economia, un vessant que ja està donant els seus fruits", ha subratllat.

PROGRAMA D'ACTIVITATS

Amb la celebració de 'Bicifest València', el mes de maig serà "el mes de la bici" en la ciutat, ha destacat Grezzi. Del 8 al 14 de maig, les activitats seran a càrrec de la Regidoria de Mobilitat, mentre en el que queda de mes seran organitzacions de la societat civil, que han volgut sumar-se a esta "celebració de la bicicleta", les que programen les seues iniciatives.

Per a il·lustrar l'esdeveniment s'ha comptat amb les il·lustracions de Gerard Miquel i Tomás Gorría. El programa complet d'activitats se n'anirà detallat en el web www.bicifestvalencia.info, també tindrà Twitter @bicifestvlc i pàgina de Facebook.

De moment, el regidor de Mobilitat ha avançat que es faran activitats en els barris, amb la col·laboració de col·legis i Ampa; activitats formatives amb la col·laboració de l''Aula de la bici' perquè els més xiquets, "els ciclistes del futur", puguen anar a aprendre sobre la seguretat vial; un debat sobre 'lletres i bicicletes'; s'instal·laran 'bici-checks' en punts estratègics al voltant de l'anelle ciclista perquè la gent tinga el seu mitjà de transport en condicions òptimes i també informació de seguretat vial i de coneixement i respecte a les ordenances, segons l'edil, açò últim "una de les coses que més es reclamen".

A més, es projectarà un documental realitzat pel col·lectiu AMA sobre un viatge amb bici des València a Marràqueix que es va organitzar amb motiu de la Cimera del Clima que va tindre lloc al desembre de 2016.

La intenció, ha explicat Grezzi, és abordar "tota la cultura que s'està generant al voltatn de les bicicletes i impulsar la consciència que és més "fàcil i segur que fa uns anys" i "mostrar tota la creativitat, il·lusió, vitalitat i possibilitats que oferix la bicicleta per a viure a València d'una manera millor i utilitzar-la com a element de canvi del model de la mobilitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento