Comunitat Valenciana

El Govern portarà als tribunals els ajuntaments de la Comunitat Valenciana que exhibisquen banderes republicanes

  • L'Executiu central portarà als tribunals de justícia als ajuntaments de la Comunitat Valenciana que exhibisquen banderes republicanes el pròxim 14 d'abril, Dia de la República, segons ha indicat este dimarts el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues.
Una bandera republicana davant la placa de la Divisió Blava reposada
Una bandera republicana davant la placa de la Divisió Blava reposada
EUROPA PRESS
Una bandera republicana davant la placa de la Divisió Blava reposada

Moragues s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després d'informar sobre l'Operació Eixida en Setmana Santa, en ser preguntat per la prohibició d'este tipus de banderes.

Sobre este tema, Moragues ha recordat que l'any passat, coincidint amb el Dia de la República, 17 ajuntaments i una Diputació van exhibir banderes republicanes. A ells se'ls va fer un requeriment perquè les retiraren.

Enguany, per a evitar esta situació, el Govern ha remès una carta als diferents consistoris informant que la bandera republicana no és oficial i que la seua exhibició és contrària a la llei en un edifici públic.

"Un, en la seua casa o en la seu del partit o d'una associació pot exhibir la bandera que entenga oportú perquè hi ha llibertat d'expressió, és un dret constitucional. Però no en un edifici públic, com és un ajuntament, que forma part de l'organització política i institucional de l'Estat", ha puntualitzat.

Moragues ha incidit que la llei arreplega que en els edificis públics "han d'onejar banderes oficials, i en un ajuntament ha d'onejar, exhibir-se, la bandera de l'ajuntament i la d'Espanya, i no cap exhibició d'un altre tipus de banderes en edificis públics".

Si arribat el dia, es mostren banderes republicanes o qualsevol altra que no siga oficial, Moragues ha advertit que es donarà trasllat d'esta situació als tribunals de justícia perquè determinen si hi ha algun tipus de responsabilitat jurídica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento