Comunitat Valenciana

Cañizares convoca una missa en la Catedral per les víctimes del terrorisme contra cristians i altres religions

  • El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha convocat per a este dimarts a les 20.00 hores una missa en la Catedral, en sufragi "per les víctimes cristianes dels atemptats terroristes a Egipte, i també per totes les altres víctimes siguen de la religió que siguen o de cap religió, per la conversió dels quals alimenten o exercixen la violència de tantes maneres i en tantes guerres o actes de terrorisme", segons ha expressat en una carta "a tota la diòcesi".
El cardenal Cañizares, de pie
El cardenal Cañizares, de pie
ARZOBISPADO
El cardenal Cañizares, de pie

A més, convida també el cardenal a participar en l'oració d'esta vesprada "als germans d'altres confessions cristianes, o d'altres religions, als responsables públics, que s'esforcen des de diferents opcions polítiques pel ben comú i la pau", segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

En el seu missatge, el titular de l'arxidiòcesi de València afig que "ens han omplit de profund dolor els terribles atemptats perpetrats a Egipte contra germans nostres, cristians coptos".

"Els terroristes assassins els han matat o ferit per ser cristians, i per res més. Estem assistint amb profund dolor a la persecució i eliminació de milers de cristians cada any", afig Antonio Cañizares.

De la mateixa manera, assenyala que lamenten i rebutgen "altres actes terroristes, com els succeïts, dies arrere, a Estocolm, Londres, i en eixe massa llarg camí de terrorisme". "Ens solidaritzem amb les víctimes, amb les seues famílies, amb els seus pobles i països, amb el seu dolor i amb la seua desolació, de manera molt especial amb les comunitats cristianes que patixen persecució, davant el silenci dels quals regixen les destinacions dels pobles, i de nosaltres mateixos", ha subratllat.

GUERRA A SÍRIA

A més, ha instat a "acabar amb esta bogeria i esta tràgica carrera d'odi, de negoci d'armes, d'interessos bastardos, de violència desquiciada, de guerra, per exemple d'eixa terrible guerra en la qual es veu embolicada i assotada tant temps Síria, -ara fins i tot encara més castigada amb la utilització cruel i criminal d'armes químiques- i altres violències deslligades que patixen altres pobles".

"Els cristians, davant tant contrasentit, davant tanta deshumanització, sentim que l'oració és el nostre 'no' a la violència i el nostre 'sí' més total i incondicional a l'home, a la dignitat de tot ésser humà sense exclusió de ningú, perquè l'oració és confiança en Déu, que vol que tot home visca i que estima singularment al pobre i a aquell que patix", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento