Comunitat Valenciana

El "brillant i insubornable" pensament de Joan Fuster, reunit en una antologia de Xavier Aliaga

  • 'Fuster per a ociosos', com s'anomena l'obra, està publicada per Sembra Llibres i arribarà a les llibreries el pròxim 18 d'abril.
  • Alguns dels temes que integren la recopilació són la literatura, el futbol, la creació, les festes, la llengua, el rock o la poesia.
  • Per al 23 d'abril s'ha programat la primera presentació de l'obra, en el marc de la Fira del Llibre, amb l'autor i la il·lustradora Aitana Carrasco.
Coberta de 'Fuster per a ociosos'
Coberta de 'Fuster per a ociosos'
SEMBRA LLIBRES
Coberta de 'Fuster per a ociosos'

El periodista i escriptor Xavier Aliaga ha condensat la mirada "única" i "insubornable" del pensador de Sueca (València) Joan Fuster en una antologia dels seus fragments "més brillants", 'Fuster per a ociosos', publicada per Sembra Llibres i que arribarà a les llibreries el pròxim 18 d'abril.

Es tracta d'una original selecció de textos que ofereix "una visió integrada de l'obra del mestre de Sueca, ara que es commemora el 25 aniversari de la seua mort", destaca l'editorial en un comunicat.

Aliaga, afigen, "ha realitzat una brillant tasca per a condensar la mirada única que atresorava Fuster". Literatura, futbol, creació, festes, llengua, rock, poesia, país, joventut, pintura, filosofia o, per descomptat, política, són alguns dels temes que integren la recopilació.

"La lucidesa, capacitat argumental, el verb penetrant, el rigor insubornable, l'escepticisme militant i el domini precís de l'idioma, fins i tot en els textos aparentment més irrellevants, van proporcionar als lectors grans moments de glòria", asseveren.

El llibre inclou les il·lustracions d'Aitana Carrasco, autora que ja ha aportat el seu talent en l'editorial en títols com el 'Llibre de les bèsties' de Ramon Llull i 'La metamorfosi' de Franz Kafka. Estos dos títols conformen, juntament amb 'Fuster per a ociosos', la sèrie de clàssics de Sembra, que presenta "grans obres de les nostres lletres o de la literatura universal amb una visió renovada i actual".

Per al 23 d'abril s'ha programat la primera presentació de l'obra, en el marc de la Fira del Llibre, amb la participació de l'autor i de la il·lustradora, així com del músic i escriptor Xavi Sarrià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento