Comunitat Valenciana

Puig destaca que Chacón ha sigut una de les polítiques més rellevants dels últims decennis

  • El president ha ressaltat les coincidències que mantenien en com Catalunya havia d'inserir-se en l'Espanya, "en el que significava el federalisme i la nostra cultura".
  • "Sempre va donar la cara, va estar allí intentant superar eixe handicap que li suposava la seua malaltia congènita", ha declarat.
  • Ha recordat que l'última conferència relacionada amb el socialisme la va pronunciar a la Comunitat Valenciana, en la Convenció d'Idees.
Ximo Puig lamenta el fallecimiento de Chacón
Ximo Puig lamenta el fallecimiento de Chacón
EUROPA PRESS
Ximo Puig lamenta el fallecimiento de Chacón

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lamentat este dilluns la pèrdua que suposa la mort de Carmen Chacón per al socialisme i per a "tota la societat espanyola" perquè ha sigut "una de les polítiques més rellevants dels últims decennis".

Puig, abans de participar en la constitució del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista, ha assenyalat que és un dia "dur" per a ell perquè va ser "una gran amiga", però ho és també "per al socialisme i per a tota la societat espanyola i gent de bé perquè Carme era una persona de bé". Després de l'acte, Puig s'ha desplaçat Madrid per a assistir a la capella ardent que s'ha instal·lat a Ferraz, seu del PSOE, per a rendir-li l'últim homenatge.

Sobre este tema, ha destacat que ha sigut una persona amb "un coratge extraordinari" que des de "molt xicoteta va haver de combatre per a viure i després combatre en molts aspectes de la seua vida". "Va ser una dona extraordinàriament treballadora, assenyada, que ja des de jove sabia el que era l'esforç i que res s'aconseguia sense esforç, absolutament compromesa amb les causes justes del món, les causes justes de les dones i les causes justes dels més febles", li ha lloat.

De la mateixa manera, ha ressaltat les coincidències que mantenien en com Catalunya havia d'inserir-se en l'Espanya, "en el que significava el federalisme i la nostra cultura". "Carme és de les polítiques més rellevants que ha tingut Espanya en els últims decennis", ha recalcat.

En esta línia, ha assenyalat que malgrat la seua malaltia Chacón "sempre va donar la cara, va estar allí intentant superar eixe handicap que li suposava la seua malaltia congènita". "Era una persona extraordinàriament valerosa i amb un coratge extraordinari", ha subratllat.

Així mateix, ha recordat que l'última conferència relacionada amb el socialisme la va pronunciar a la Comunitat Valenciana, en la Convenció d'Idees celebrada el passat mes de febrer a València, en la qual va parlar sobre què fer després de la victòria de Donal Trump en les presidencials d'EUA ja que ella "sempre" va ser "molt combativa" a favor d'Hillary Clinton. "Encara no em sent amb forces per a fer cap declaració, l'anem a trobar molt a faltar. La vaig a trobar molt a faltar", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento