Comunitat Valenciana

Puig veu "indignants" els PGE en quedar la Comunitat Valenciana com la regió amb menor inversió per habitant

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat este dimarts que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2017 presentat pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, són "indignants, made in Rajoy", qui "ha fet un pas més" en situar la Comunitat Valenciana com l'autonomia "amb menys inversió per habitant".
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig en una imatge d'arxiu

Puig ha criticat que durant els anys de govern de Mariano Rajoy la inversió a la Comunitat ha sigut del 5% quan li correspondria almenys un 11% pel seu pes poblacional, i considera que enguany cap "una resposta per part dels grups parlamentaris a través de l'esmenes" per a aconseguir eixe 11%".

"Ja sabem ara per què el senyor Rajoy no va dir gens el diumenge -en la seua visita a València- com sí havia dit a Catalunya. Catalunya 4.000, Comunitat Valenciana zero", ha censurat.

A més, també ha remarcat que si es realitza una comparació amb la inversió a Galícia és "més indignant" encara perquè la Comunitat rep un 5% d'inversió amb l'11% de la població mentre la regió gallega rep el 15,6% quan té el 5,8% de la població nacional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento