Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana creixerà un 2,9 en 2017, segons Ceprede

  • La Comunitat Valenciana creixerà un 2,9% en 2017, per damunt de la mitjana nacional (2,6 per cent), segons dades de l'anàlisi mensual del Centre de Predicció Econòmica (Ceprede).
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
EUROPA PRESS
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic

Ceprede estima que les regions que més creixeran seran Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat Valenciana i Madrid, amb un avanç del 2,9%. Estes autonomies seran també les úniques que se situen per damunt de la mitjana nacional. Per la seua banda, Andalusia, Balears, Canàries i Galícia creixeran en valors iguals a la mitjana d'Espanya (2,6 per cent).

Per davall d'esta mitjana se situen Múrcia (2,5%), Aragó (2,4%), Extremadura (2,4%), La Rioja (2,4%), Navarra (2,4%), País Basc (2,4%), les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla (2,3%), Castella i Lleó (2,1%) i Cantàbria (2%).

Per la seua banda, Astúries (1,7%) tindrà un ritme de creixement de menor intensitat, sent l'única comunitat amb un avanç benvolgut inferior al 2 per cent.

Per a l'obtenció de les seues prediccions, Ceprede ha tingut en compte 15 indicadors de l'activitat econòmica, tals com els afiliats a la Seguretat Social, l'IPI, el consum de combustibles, les matriculacions, el comerç exterior o les pernoctacions. Esta informació està modelizada considerant la base de dades oficial de l'INE per a la comptabilitat regional (CRE).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento