Comunitat Valenciana

La comunitat àrab-musulmana i la Delegació de Govern reafirmen la seua unió "contra la barbàrie" terrorista

  • VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)
El delegat de l'Executiu ha rebut diversos portaveus de les federacions
El delegat de l'Executiu ha rebut diversos portaveus de les federacions
DELEGACIÓN DE GOBIERNO
El delegat de l'Executiu ha rebut diversos portaveus de les federacions

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha transmès este dijous a diversos portaveus de la comunitat àrab-musulmana la importància de la seua col·laboració per a detectar "qualsevol indici de radicalisme o extremisme" i ha reafirmat l'aposta de l'Executiu per la unitat "contra la barbàrie i el terror: No té cabuda cap tipus de terrorisme".

En la trobada han participat palestins, israelians, sirians, magrebís, jordans i sufíes shazalíes espanyols, així com representants de la Federació Consell Islàmic Valencià, l'Unió de comunitats musulmanes de la Comunitat i la comunitat àrab de València. Tots han coincidit a transmetre la seua "màxima condemna i repulsa" als últims atemptats terroristes i a ratificar la importància de "mostrar els valors democràtics d'enteniment, convivència, concòrdia i respecte".

Moragues ha explicat després de la reunió que "ells emfatitzen molt en què no es diga gihadista perquè 'gihad' és un terme que utilitzen per a expressar lluita o superació personal". "El terrorisme no és una religió i en cap cas es pot associar a la religió musulmana", ha subratllat.

"En qualsevol cas, hem d'expressar una condemna unànime i reflectir que existix una unitat de tots contra eixa barbàrie, eixe terror", ha reivindicat, una cosa que, des del Govern, ha assegurat que es farà mitjançant "un esperit obert i col·laboratiu per a recolzar-los com a part important de la societat civil valenciana i espanyola".

El delegat també ha ressaltat que la seua col·laboració és "clau" per a ajudar al fet que els cossos de seguretat detecten i "puguen combatre" signes de radicalisme a la Comunitat, ja que els terroristes "solen estar molt integrats en la comunitat musulmana i són molt actius en les xarxes socials".

Així mateix, els ha explicat que, davant qualsevol indici, la iniciativa 'Stop Radicalismes' del Ministeri de l'Interior permet transmetre sospites "de manera segura i confidencial" a través del web www.stop-radicalismos.es, el telèfon gratuït 900 822 066 i l'aplicació per a mòbils 'Alertcops'. En definitiva, "que es tinga coneixement si s'està produint enaltiment, difusió, propaganda o humiliació de víctimes del terrorisme".

SUPORT Al GOVERN EN LA "LLUITA"

Com a representació de la comunitat àrab-musulmana, el titular de la Federació Consell Islàmic Valencià, Imad Al Naddaf Yalouk, ha arreplegat el guant i ha transmès en la trobada les "inquietuds" de les entitats. "Hem oferit suport a l'administració per a la lluita contra l'alifac del terrorisme, que hi ha persones que porten vivint 50 anys", ha recalcat.

Així, Al Naddaf ha advocat per seguir en la línia de cooperació que estes comunitats van iniciar "fa dècades" amb el Govern central.

A nivell autonòmic, ha assegurat que la comunitat àrab-musulmana valenciana "gaudix d'una relació verdaderament envejable si ho comparem amb altres autonomies".

"EXEMPLE D'INTEGRACIÓ"

En la mateixa línia, Juan Carlos Moragues ha insistit que la Comunitat "és exemple de convivència i integració entre religions, races, costums i nacionalitats", després d'un creixement demogràfic "molt important" en els últims 15 anys, en passar de 199.574 a 667.676 persones segons el padró continu de l'Institut Nacional d'Estadística entre 2001 i 2006.

"No obstant açò, eixe increment no s'ha transformat en cap litigiositat i conflictivitat particular: demostra el civisme, tolerància i respecte de la comunitat valenciana, així com el seu esforç d'integració", ha manifestat.

Per açò, el delegat del Govern ha recalcat que els atemptats terroristes "no poden ni deuen alterar la nostra convivència", al mateix temps que ha demanat a la població que no faça cas de les "faules alarmistes que moltes vegades circulen per internet i xarxes socials" i solament es fien de les fonts oficials.

A la reunió ha assistit Adel Nasser Rifai (Associació Hispani-Síria), Abdulrrahim Yaghmou (Unió de comunitats musulmanes), Saleh Mussa Radaidah (comunitat jordana), Youssef Jaddou (comunitat palestina), Hasan Jihad (comunitat iraquiana), Hayssam Racho (Comissió de Relacions Internacionals d'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València), Ismael Zahrawi (Associació amics del Sham), Sheikh Abdullah Balansi (musulmans sufíes shazelíes espanyols), Imad Al Naddaf Yalouk (Federació Consell Islàmic Valencià, Gran Mesquita de València) i el subdelegat de Govern a València, José Vicente Herrera.

233 ENTITATS CATÒLIQUES A LA COMUNITAT

A la Comunitat Valenciana hi ha inscrites un total de 2.579 entitats religioses depenents del Ministeri de Justícia, un 14,8% del total. D'elles, 478 són catòliques i 2.101 no, segons el balanç recaptat per Delegació de Govern amb dades fins a juny de 2016.

De les no catòliques, 233 són musulmanes: 112 en la província de València, 77 a Alacant i 34 a Castelló

Des de 2015, any en el qual el Ministeri de l'Interior va elevar a 4 el Nivell d'Alerta Antiterrorista (NAA), les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han detingut un total de 195 terroristes del grup Estat Islàmic o Daesh, recorden des del departament governamental.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento