Comunitat Valenciana

Podem retreu al Consell les polítiques d'ocupació i considera "insuficients" els esforços

  • Després de criticar les dades de programes com Avalem Joves, el síndic de Podem ha dit que s'han promogut 89 contractacions de l'objectiu de 90.000.
  • El president ha contestat que les polítiques d'ocupació "no poden ser de hui per a demà" perquè "les polítiques a curt termini no ajuden l'economia ni el futur del país".
  • "En l'aportació a l'acció econòmica a través de l'estabilitat, l'honradesa i el diàleg social hem aconseguit un avanç, això és inqüestionable", assegura Puig.
Montiel intervé en la tribuna de les Corts en imatge d'arxiu
Montiel intervé en la tribuna de les Corts en imatge d'arxiu
CORTS VALENCIANES
Montiel intervé en la tribuna de les Corts en imatge d'arxiu

El portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, ha retret este dijous al president de la Generalitat, Ximo Puig, que en el seu discurs d'investidura es comprometera a promoure una llei per a ordenar el sistema valencià d'ocupació i polítiques actives en eixe àmbit que no s'ha desenvolupat, i el cap del Consell ha respost que les dades d'ocupació estan millorant i la taxa d'atur és "la més baixa des del primer trimestre de 2009".

A més, ha assenyalat que fer una llei "per fer-la" no serveix per a res i ha defés que les polítiques d'ocupació "no poden ser de hui per a demà" perquè "les polítiques a curt termini no ajuden l'economia ni el futur del país".

Antonio Montiel ha preguntat en la sessió de control al 'president' si a la Comunitat s'ha reduït l'atur "a costa de la precarització" i quin balanç fa l'Executiu valencià sobre les mesures en matèria d'ocupació posades en marxa en el que va de legislatura. Després de criticar les dades d'execució de programes com Avalem Joves, baix el paraigua del com, ha dit el síndic de Podem, s'han promogut 89 contractacions de l'objectiu de 90.000, ha lamentat que queden compromisos per complir i els passos donats pel Consell són "insuficients".

Puig ha recordat que en 20 mesos el balanç que fa el Consell és, de "més ocupació i menys atur", ja que s'han generat 106.700 llocs, un augment de 5,5%", l'atur s'ha reduït en 91.000 persones i la taxa d'atur ha passat del 23 al 19,1% actual, xifres que suposen una millora i que són mèrit del treball conjunt amb sindicats, patronal i treballadors.

Així, i lluny de "qualsevol triomfalisme ridícul" quan hi ha encara més de 400.000 aturats i una "altíssima taxa de temporalitat del 27,5%", ha valorat que "quatre de cada deu contractes indefinits a Espanya es creen a la Comunitat".

Ha subratllat, així mateix, que les línies de treball de la Generalitat se centren, d'una banda en la transformació del model econòmic amb la innovació, la reindustrialització i internacionalització d'empreses, i per una altra en la refundació del Servef com a instrument "útil, del segle XXI" que servisca a l'orientació, formació i intermediació laboral.

"Cal arribar a una aliança per a reflotar les polítiques actives d'ocupació", ha defés el president, que ha indicat que en el cas del Servef existeix el problema de la falta de places. Malgrat tot, ha conclòs, "en l'aportació del Consell a l'acció econòmica a través de l'estabilitat, l'honradesa i el diàleg social hem aconseguit un avanç, això és inqüestionable".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento