Comunitat Valenciana

Goirigolzarri xifra en 100 milions l'estalvi de Bankia en costes judicials amb la devolució de les clàusules sòl

  • VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha xifrat en uns 100 milions d'euros l'estalvi de l'entitat en costes judicials a causa del mecanisme exprés i gratuït que va engegar per a retornar el cobrat als seus clients per les clàusula sòl. "Amb la nostra decisió ens hem estalviat 100 milions d'euros i per eixa raó decidim donar eixe pas", ha destacat el president de Bankia, que preveu liquidar les devolucions de les clàusules sòl a la fi d'este mes.

Goirigolzarri s'ha expressat en estos termes en un esmorzar informatiu amb els mitjans de comunicació a València, on ha puntualitzat que, una vegada va eixir el dictamen del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) que obligava els bancs a retornar tots els diners cobrats de més als clients afectats per l'existència de clàusules sòl en els seus contractes hipotecaris, calia donar una solució "àgil, senzilla i gratuïta als clients" perquè ja tenien la lliçó apresa després de les preferents i l'eixida a borsa de Bankia.

A més, ha manifestat que amb aquell procediment que va iniciar l'entitat, que era de caràcter gratuït i pel qual els afectats havien d'acudir a les oficines del banc i omplir una plantilla en la qual sol·licitaven entrar en el procés de revisió, s'estalviaven les costes i despeses judicials que ha xifrat en uns 100 milions d'euros.

De fet, ha destacat que gràcies a esta decisió que van implementar "amb gran rapidesa", Bankia liquidarà el procés de devolució de les clàusules sòl a la fi d'este mes. "Estem molt contents de restituir les quantitats", ha valorat Goirigolzarri.

El president de Bankia ha sostingut que la seua missió fonamental és gestionar d'una manera "professional" i retornar totes les ajudes, pel que veu necessari mantindre amb l'objectiu de rendibilitat. De fet, ha destacat que, en total, l'entitat ha retornat quasi uns 4.900 milions d'euros per preferents, l'eixida a borsa de Bankia i les clàusules sòl.

DESNONAMENTS

Respecte als desnonaments, ha destacat que l'entitat ha realitzat i reestructurat canvis hipotecaris a 100.000 immobles i ha indicat que l'actitud de l'entitat en este sentit és "proactiva" i si algú està passant "dificultats" s'intenta canviar les seues condicions hipotecàries.

D'igual manera, ha insistit que Bankia col·labora amb 2.200 vivendes en el fons social i ha acceptat la dació en pagament en diversos casos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento