Comunitat Valenciana

ACPV convoca un 25 d'abril "per la recuperació de Tv3, IB3 i la ràdio i televisió valencianes"

  • Acció Cultural del País Valencià (ACPV) dedicarà els actes del 25 d'Abril, en commemoració de la pèrdua dels Furs després de la Batalla d'Almansa de 1707, a "la recuperació de les televisions i ràdios en llengua pròpia" i, per tant, la recepció del senyal de Tv3 i IB3 i l'obertura de la nova RTVV.
ACPV convoca un 25 d'Abril per a la recuperació de TV i ràdios en llengua pròpia
ACPV convoca un 25 d'Abril per a la recuperació de TV i ràdios en llengua pròpia
ACPV
ACPV convoca un 25 d'Abril per a la recuperació de TV i ràdios en llengua pròpia

Així ho ha anunciat l'entitat en un comunicat en el qual, a més, explica que les activitats se celebraran el dissabte 29 d'abril, ja que el dia 25 és laborable i que, "de moment, al País Valencià, no ha sigut declarat festiu, malgrat el seu significat històric i, sobretot, actual, pel que fa a la reivindicació de les necessitats que com a poble té plantejades (igualtat lingüística, col·laboració amb el conjunt de l'àmbit lingüístic i cultural, finançament, Corredor Mediterrani, model econòmic i social de benestar i de qualitat)", enumeren.

En este context, Acció Cultural aposta per dedicar la jornada a recordar que fa sis anys que la Comunitat Valenciana està "sense senyal", lema que es va popularitzar "arran de la prohibició de Tv3 i Catalunya Ràdio pels governs de Francisco Camps i Alberto Fabra, i que recorda que, sis anys més tard, encara no s'ha posat fi a aquella censura".

A més, el posterior tancament de RTVV, "malgra l'unànime rebuig de la societat valenciana i el fet que tampoc rebem IB3, significa que els valencians, a pesar del canvi polític que s'ha produït, no tenim accés a cap televisió o ràdio en la nostra llengua més enllà dels poques però molt importants ràdios locals que emeten en valencià", argumenten.

Per açò, ACPV creu que "ha arribat ja el moment de renovar la reivindicació: volem Tv3, IB3 i ràdio i televisió valencianes". "Volem la plena recepció dels televisions i ràdios públiques en català, per a posar fi a la censura i garantir l'accés de la nostra llengua als mitjans de comunicació de masses", asseveren.

TRIPLE CONVOCATÒRIA

La jornada del 29 d'abril constarà d'una triple convocatòria a València, pensada per a públics diferents i que "té la voluntat de sumar".

Al matí, es durà a terme en el Jardí de Vivers una festa amb el Club Super3, actuació musical d'IB3, personatges de la televisió valenciana i actuacions i tallers.

A la vesprada, està prevista la manifestació pel centre de València i a la vesprada-nit, també en el Jardí de Vivers, hi haurà una festa-concert impulsada conjuntament per Joves d'ACPV i BEA (Bloc d'Estudiants Agermanats).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento