Comunitat Valenciana

Els bombers intervenen en 370 rescats en accidents de trànsit a l'any en la província de València

  • Hui s'ha presentat el XIII Encontre Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit, que se celebrarà els dies 4 i 5 de maig.
  • "Hem d'estar en contacte sempre amb les noves tècniques de salvament", apunta el president del Consorci Provincial de València.
  • L'objectiu de la trobada, en la qual participen bombers de tot Espanya, és aprendre i intercanviar experiències i coneixements.
Imatge d'un accident a Alfafar (València)
Imatge d'un accident a Alfafar (València)
Policía Local Alfafar
Imatge d'un accident a Alfafar (València)

Els bombers del Consorci Provincial de València intervenen cada dia en, almenys, un rescat de persones atrapades en un accident de trànsit. En total, estos professionals presten ajuda en rescats en sinistres en la carretera entorn de 370 vegades a l'any. Així ho ha explicat el president de l'entitat, Josep Bort, en la presentació del XIII Encontre Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit (ENRAT).

"Del bon fer de tots estem parlant de salvar moltes persones, i per açò són tan important trobades com ENRAT, en el qual participen cossos de bombers de tot Espanya i on podem aprendre i intercanviar experiències i coneixement", assenyala Bort.

El XIII encontre, que albergarà el primer campionat nacional de rescat en accidents de trànsit, i en el qual participaran consorcis de bombers de tota Espanya, tindrà lloc en el pàrquing de la Universitat de València, en l'Avinguda Tarongers, el 4 i 5 de maig del 2017. Prèviament, els dies 2 i 3 de maig del 2017, tindrà lloc la I Trobada Nacional de Trauma, detalla el Consorci a través d'un comunicat.

"Els bombers som els primers que arribem als accidents, i després es personen servicis d'emergències sanitàries. I encara que els bombers no tenim una formació concreta sobre com atendre a les víctimes, hem d'estar en contacte sempre amb les noves tècniques de salvament", apunta Bort.

Procediments, tècniques i nous materials

En estes Trobades Nacionals tindran lloc exhibicions de com els bombers salven la vida de persones atrapades en accidents de trànsit. Durant els dies que dura el mateix, es posaran en comú procediments, tècniques i nous materials.

En l'organització del XIII Encontre Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit (ENRAT) i la I Trobada Nacional de Trauma participen el Consorci Provincial de Bombers de València, l'Universitat de València i l'Associació Professional de Rescat en Accidents de trànsit (APRAT).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento