Comunitat Valenciana

Les Trobades 2017 reivindiquen la riquesa del valencià baix el lema 'En valencià, creixem'

  • Asseguren que en el nou decret l'itinerari avançat és el més proper al nostre model lingüístic d'escola i l'únic que garanteix el plurilingüisme real".
  • L'entitat ha reclamat mitjans de comunicació en la llengua pròpia que "cohesionen, acosten la diversitat cultural".
  • També reivindica una llei d'igualtat lingüística davant la situació actual de "discriminació" davant altres pobles que tenen llengua pròpia.
Cartell de la campanya d'Escola Valenciana
Cartell de la campanya d'Escola Valenciana
ESCOLA VALENCIANA
Cartell de la campanya d'Escola Valenciana

Les Trobades d'Escoles en Valencià reivindiquen enguany el valencià com a llengua que obri la porta a descobrir altres llengües baix el lema 'En valencià, creixem'. Es tracta d'un lema que suggereix com a missatge vertebrador que parlar en valencià "fa compartir experiències, enriqueix culturalment, amplia el coneixement del món i ofereix la clau d'accés per a descobrir altres llengües".

Cada any més de 200.000 persones "celebren la vitalitat de la llengua i expressen el desig compartit de viure en valencià. Som un poble amb un projecte comú, volem comunicar-nos en la nostra llengua i tenim el dret de fer-ho", ha informat Escola Valenciana en un comunicat. "Gràcies al valencià experimentem un creixement vital: ens fa savis de la vida, ens fa grans de cor, ens fer gegants per a albirar el futur".

Des d'Escola Valenciana consideren que l'ensenyament en valencià és l'"òptim" i arreplega l'experiència dels corrents pedagògics europeus. "Este model d'escola crea ciutadans amb valors de solidaritat, igualtat i justícia al mateix temps que garanteix el plurilingüisme real, és a dir, aconsegueix que l'alumnat domine les dues llengües oficials i l'anglés", han agregat.

"Nosaltres, amb més de 30 anys de bones pràctiques docents, diem ben clar que en el nou decret d'Educació l'itinerari avançat és el més proper al nostre model lingüístic d'escola i l'únic que garanteix el plurilingüisme real", han assenyalat, per a convidar als centres educatius a sumar-se a este nivell avançat i han oferit el seu suport i assessorament en eixe camí.

A més de la llengua en l'escola, l'entitat ha reclamat mitjans de comunicació en la llengua pròpia que "cohesionen, acosten la diversitat cultural i donen a conéixer la personalitat de tots els pobles que fan País Valencià". En este sentit, ha defés la correspondència de les televisions IB3 i Tv3.

També ha reivindicat una llei d'igualtat lingüística davant la situació actual de "discriminació" davant altres pobles que tenen llengua pròpia. "Els poders públics han de vetlar per la correcta implementació dels plans de normalització i foment del valencià i posar en marxa les polítiques necessàries per a garantir la plena igualtat lingüística", han conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento