Comunitat Valenciana

La Diputació de Castelló destina més de 750.000 euros a 18 entitats per a ajudes a persones en risc d'exclusió

  • La Diputació de Castelló ha destinat més de 751.000 euros per a fer realitat 18 convenis amb diferents associacions socials que permeten arribar a veïns que es troben en risc d'exclusió social i necessiten una ajuda per a tirar avant.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha destacat en un comunicat la "important" inversió realitzada des de la Diputació per a afavorir i secundar "l'encomiable tasca realitzada per estes entitats socials en benefici dels més necessitats".

"En ocasions, les administracions no podem arribar fins a on ens agradaria però gràcies a estes entitats sense ànim de lucre, podem alimentar els somnis i il·lusions d'aquells que més pedres s'estan trobant en el camí i millorar la seua autonomia i qualitat de vida", ha incidit Vicente-Ruiz.

Amb este objectiu, i per "posar en valor l'impagable treball realitzat per les entitats socials", la Diputació ha renovat i firmat nous convenis de col·laboració per a impulsar programes estratègics en matèria d'acció social, com és el cas dels 350.000 euros destinats a la convocatòria de subvencions econòmiques destinades a la implementació de programes d'entitats prestadores de servicis socials.

En esta línia, des de la Diputació s'han prioritzat aquells convenis dirigits als col·lectius "més vulnerables" com és el cas dels menors. En este sentit, des de l'administració provincial s'han consignat més de 70.000 euros per a convenis "que busquen cobrir les necessitats socials, educatives i alimentoses dels més xiquets".

Així, el Govern Provincial destinarà 9.000 euros a assegurar el centre de dia que l'Associació Fra Luis Amigó té a Sogorb, 20.000 euros per al programa de respir familiar per a unitats familiars amb menors autistes d'APNAC o la mateixa quantia per a subvencionar el programa d'atenció primerenca del Cau.

D'igual manera, mitjançant 14.250 euros es finançarà el servici d'atenció i suport a familiars de menors sords a través d'ASPAS-Castelló i l'Associació Quisqueya d'Onda percebrà 8.000 euros per al seu Centre de Suport Convivencial Educatiu.

Vicente-Ruiz ha posat en rellevància la necessitat "d'atendre totes aquelles necessitats soci-sanitàries plantejades pels castellonencs i que, per falta de recursos, no estan sent cobertes".

Entre altres convenis, l'administració provincial ha consignat enguany fins el 30.000 euros per a materialitzar el conveni Fundació Salut i Comunitat que permet obrir les portes al Centre de Baixa Exigència i un total de 28.500 euros per a l'Associació de Persones Sordes de Castelló (Programa SAPS).

Per "millorar la qualitat de vida dels malalts de la província", el govern provincial ha revalidat sengles convenis, un d'ells amb ALCER-Castalia per a enfortir amb una inversió de 15.000 euros el seu programa psico-soci-nutricional per a usuaris de centres d'Hemodiàlisis i l'altre, amb AFA-CS i xifrat en 20.000 euros, per al manteniment dels centres de dia per a malalts d'alzheimer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento