Comunitat Valenciana

La Pirotècnia Turís sorprén i captiva amb una mascletà intensa i ensordidora

  • La Pirotècnia Turís l’ha definit “de tall clàssic que amb el seu disseny ha aconseguit ensordir i captivar al públic des de l'inici”.
  • Han utilitzat 170 quilograms de material reglamentari i el 40 o el 50 per cent d'aquesta càrrega s'ha deixat per al final.
  • Entre altres polítics, al balcó de l’Ajuntament es trobaven el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero.
Imagen de la 'mascletà' de este 17 de marzo a cargo de Pirotecnia Turis
Imagen de la 'mascletà' de este 17 de marzo a cargo de Pirotecnia Turis
EUROPA PRESS
Imagen de la 'mascletà' de este 17 de marzo a cargo de Pirotecnia Turis

Les diverses sorpreses i innovacions introduïdes en l'ús del material pirotècnic i la gran intensitat assolida han sigut les principals característiques de la 'mascletà' oferida aquest divendres, 17 de març, en la Plaça de l'Ajuntament de València dins del calendari oficial de les Falles de 2017. Aquest ha sigut un tret de tall clàssic que amb el seu disseny ha aconseguit ensordir i captivar al públic des de l'inici.

L'espectacle ha estat a càrrec de la Pirotècnia Turís, situada en la localitat valenciana del mateix nom i ha transcorregut com estava previst. Així, ho ha indicat als mitjans de comunicació després de la 'mascletà' un dels responsables d'aquesta empresa, Gaspar Guaita, que ha indicat que ha sigut un tret "clàssic", de "tall tradicional" però amb "sorpreses" i "alguna innovació". 

El pirotècnic ha dit que s'ha oferit "un principi clàssic, com els de tota la vida, un terratrèmol potent i un final aeri, com cal". Entre les innovacions del muntatge d'aquesta jornada la Pirotècnia Turís ha destacat "el colp a dues altures" aconseguit al final, de manera que "la rematada final en lloc de ser només des d'a dalt ha sigut des de dalt i a baix". 

"Ha anat des del centre de la Plaça -de l'Ajuntament- cap a la balconada, cap al públic" amb la finalitat de "atrapar-lo" i aconseguir que el so fora cap als assistents i que els impressionara "molt més" de l'habitual. 

El pirotècnic ha assenyalat que han utilitzat 170 quilograms de material reglamentari i que el 40 o el 50 per cent d'aquesta càrrega s'ha deixat per al final, amb la finalitat de presentar un final ensordidor, que "és el que toca". "València és una plaça exigent. Agrada molt el soroll i el gran final", ha dit. 

Respecte a aquesta part de la 'mascletà, els responsables del tret han explicat que s'ha volgut oferir com en tres temps. "És tot un però més progressiu", han afirmat, alhora que han apuntat que açò ha permés veure parts diferenciades.

Convidats

El tret d'aquest divendres ha sigut presenciat des de la balconada principal de l'Ajuntament de València per l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, que ha estat acompanyat pel president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig; l'alcalde de València, Joan Ribó, i la primera tinent d'alcalde i portaveu socialista en el consistori, Sandra Gómez.

Així mateix, han estat el delegat del Consell per a la Unió Europea i secretari general del PSPV a València ciutat, Joan Calabuig; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; la secretària general de Finançament Autonòmic i Local el Govern, Belén Navarro; el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; la presidenta el PPCV, Isabel Bonig, i l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, entre uns altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento