Comunitat Valenciana

Condemnat un jove a un any i tres mesos de presó per agredir un policia en una manifestació davant la seu del PPCV

  • El jutjat penal número dos de València ha condemnat un jove de 23 anys a un any i tres mesos de presó per agredir un agent de la Policia Nacional durant una manifestació celebrada al juliol de 2013 als voltants de l'aleshores seu del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV).

El jutge considera el jove, que va reconéixer els fets, culpable dels delictes de desordes públics, atemptat i lesions, amb l'atenuant de dilacions indegudes i el condemna a més a indemnitzar el ferit amb 7.573 euros per les lesions patides, una subluxació d'un dit amb arrancament de la base de la falange, per la qual cosa va necessitar 85 dies de curació.

No obstant açò, la sentència absol altres dos manifestants ja que el magistrat no considera acreditat que pegaren la Policia, tal com els agents havien denunciat.

Els fets van succeir el 18 de juliol de 2013 durant una concentració no comunicada a l'autoritat, davant l'antiga seu del PPCV en el carrer Quart de València. Des d'allí, els manifestants van avançar cap a l'Avinguda Fernando El Catòlic, van tallar el trànsit i van llançar consignes contra la Policia, que els indicava que es dissolgueren.

Segons el relat de fets provats, el condemnat estava al capdavant de la protesta i encoratjava als manifestants perquè desobeïren les indicacions que donava la Policia. Quan els agents van tractar d'identificar-lo, va intentar camuflar-se entre els concentrats i va propinar patades i colps als agents. Durant el forcejament per a la seua detenció, li va trencar un dit a un d'ells.

La responsabilitat de l'acusat vé determinada pel seu propi reconeixement dels fets i per les declaracions que sobre la manifestació van realitzar les altres dues detingudes, a més de les dels agents que van declarar en el juí i l'informe mèdic de l'afectat.

"CERTS DUBTES"

Sobre les altres dos acusades, que van negar enfrontament algun amb la Policia i sí van admetre la seua participació en la manifestació, ha decidit absoldre-les ja que encara que existixen versions contradictòries amb elles i els agents, i sense perjuí de la presumpció de veracitat amb la qual explica l'autoritat, creu que concorren "certs dubtes".

De fet, subratlla les declaracions de testimonis que neguen l'agressió per part de les jóvens als policies, entre elles, les d'un veí que va veure la manifestació des de la seua casa i que va traure el cap amb els seus néts a la finestra perquè la presenciaren, fins que va arribar "un nombrós grup de policies i es va iniciar una càrrega, arribant a manifestar els xiquets xicotets que aquells eren 'roïns' i que no pegaren als xics".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento