Comunitat Valenciana

JCF estudia canviar l'horari de pas del jurat i demanar-li més sensibilitat en les seues valoracions per les pluges

  • El regidor de Cultura Festiva en l'Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha convocat a una reunió a les 21.30 hores a diversos representants de la Interagrupació de Falles, així com al Gremi d'Artistes Fallers per a abordar possibles mesures a adoptar pels problemes que ha generat en els monuments fallers el temporal de pluges i vent que des de la nit del diumenge afecta la ciutat de València.
Falles de València
Falles de València
TURISME
Falles de València

En un comunicat, el consistori valencià ha explicat que entre les mesures que s'estudiaran estan les relatives a qualsevol modificació de l'horari de pas del jurat de les falles grans i de les falles infantils després de la 'plantà' de totes les falles de la ciutat, així com la petició als jurats perquè siguen sensibles amb els possibles danys provocats per les pluges.

"Volem avaluar totes les opcions que hi ha i qualsevol mesura que puga beneficiar als artistes i a les comissions falleres en compensació pel mal temps i els efectes que puga tindre", ha explicat Fuset.

Per la seua banda, el president de la falla Exposició-Micer Mascó, Manuel Mas, en declaracions a Europa Press, ha demanat a l'Ajuntament ser "sensible" i transmetre als jurats "que els prejuís en les falles causats per l'aigua no s'han de valorar".

En este sentit, ha admès que el patiment dels artistes fallers és la major preocupació de les comissions perquè, encara que les inclemències del temporal no són la seua culpa, "és un any treballant en els tallers per fer els projectes i l'aigua el desvirtua i ho canvia". "Ara hem de recolzar-los i que deixe de ploure", ha assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento