Comunitat Valenciana

Advocats d'acusats designats fa un mes demanen la suspensió del juí en veure's "indefensos"

  • Defenses d'alguns acusats en la peça principal del cas Emarsa, designats fa un mes per torn d'ofici, han sol·licitat la suspensió del juí, que s'inicia este dilluns en la Ciutat de la Justícia de València, en veure's indefensos per a estudiar-se en este període de temps la causa, amb 25 processats i que consta de 181 toms, 291 annexos i més de 200.000 folis.
Juí del cas Emarsa en la Ciutat de la Justícia de València
Juí del cas Emarsa en la Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS
Juí del cas Emarsa en la Ciutat de la Justícia de València

Així s'han pronunciat alguns lletrats durant les qüestions prèvies en la vista per la peça principal d'Emarsa, en la qual s'ha investigat un desviament de 25 milions d'euros públics.

Alguns dels lletrats en esta peça van ser designats fa 17 dies o un mes, després de renunciar els acusats els seus representants originals. Davant el volum de la causa, han demanat suspendre el juí per a garantir la tuleta judicial efectiva.

L'advocat d'Esteba Cuesta, l'exgerent de la depuradora i un dels principals encausats, ha afirmat que es veu indefens i ha explicat que ha assumit la possibilitat que s'haja deixat tirat al seu client com "un poal de fem".

Per la seua banda, l'advocat de Jorge Roca Samper, un altre dels principals encausats i que ha estat escapolit durant bona part de la instrucció, ha demanat la llibertat per al seu client i ha explicat que va haver de fugir a Moldàvia perquè estava "amenaçat per persones i ens que no estan entre els 25 acusats.

En el banc dels acusats seuen a més de Roca i Cuesta, l'exvicepresident de la Diputació de València i expresident del consell d'administració d'Emarsa, Enrique Crespo; els que van ser càrrecs de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar), José Juan Morenilla (gerent) i Ignacio Bernácer (cap d'Explotacions), i altres 21 acusats.

El procediment va saltar a la llum en 2010, quan el PSPV va denunciar que Emarsa acumulava un dèficit d'almenys 16 milions d'euros, a més de contractes no justificats per valor d'uns 32 milions més. El procés es va dividir en 11 peces, entre elles la principal, amb 25 acusats -més un a títol lucratiu-.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento