Obres en un ambulatori de l’Eixample causen mals de cap i picors

  • S’està pintant el terra de la unitat de Pediatria del CAP de Manso.
  • Ordenen a l’empresa que limiti l’emissió de les pudors.
Els treballadors i usuaris de l’ambulatori del carrer Manso, a L’Eixample, han hagut de suportar divendres i ahir
una forta olor, producte de la pintura
conipur 67 que es fa servir pel terra del futur
servei de Pediatria que obrirà el centre.

"Mals de cap, picors a la pell, el coll i al nas" són alguns dels símptomes que van denunciar pacients i facultatius, i que va confirmar el responsable d’Atenció Primària de CC OO a Barcelona, Ángel Fernández. "Fins i tot, un metge va haver de marxar a casa", va indicar.

L’Institut Català de la Salut va rebre les queixes: "Hem donat ordres a l’empresa perquè acoti bé l’espai en què treballa i perquè es ventili tot", va aclarir una portaveu. Les obres havien d’haver acabat ahir dilluns.

Readmissió al Raval Sud

L’Institut Català de la Salut va readmetre en el seu càrrec, finalment, al director de l’ambulatori del Raval Sud, el doctor Jaume Morató.

Ho va fer després d’escoltar la seva explicació sobre una carta que havia adreçat al Departament de Salut en què s’oposava a l’ampliació horària dels CAP, que no s’aplicarà.

I després de l’amenaça de 20 directors més de dimitir si no es rectificava. Morató, segons la versió oficial, «va lamentar els aspectes de forma».

Allargament d'horaris

La mateixa consellera de Salut, Marina Geli, va justificar en la forma de l’escrit la destitució de Morató com a director de Raval Sud, i no per haver-se manifestat en contra de l’allargament dels horaris.

La decisió es va publicar poques hores després que els treballadors de l’ambulatori anunciessin "noves mobilitzacions i una campanya de recollida de signatures".

D’altra banda, una enquesta del Servei Català de Salut conclou que els CAP de Collblanc i la Torrassa són els més puntuats a L’Hospitalet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento