Comunitat Valenciana

Oltra sobre les crítiques de Montiel al Consell pel CJC: no suposen "distanciament", sinó una opinió "contundent"

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, no creu que s'haja produït un "distanciament" per part del secretari general de Podem a la Comunitat, Antonio Montiel, respecte a l'Executiu valencià després de les seues crítiques per la paralització de l'elecció dels membres del Consell Jurídic Consultiu (CJC), sinó que es tracta d'una opinió". "Jo no ho he percebut com a distància, sinó com una opinió que s'expressa de manera lliurement, açò sí, de forma contundent", ha asseverat.
Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell
Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell
EUROPA PRESS
Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell

Oltra s'ha expressat en estos termes a València en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per les declaracions de Montiel després que PSPV i Compromís -que conformen el Govern autonòmic al que Podem dóna el seu suport amb l'Acord del Botànic- recolzaren el dimecres la suspensió de la votació dels membres del CJC en les Corts en no proposar-se una composició paritària d'hòmens i dones, un fet que el secretari general de la formació morada va considerar "deslleial".

"Si la normativa de les Corts diu que s'ha d'aplicar la paritat en l'elecció, a mi em pareix que és important, i més en esta setmana que hem celebrat el 8 de març", ha apuntat la també portaveu de l'Executiu, qui ha recordat que des del Consell van proposar els candidats que els corresponien -dos dones i un home- i van decidir que la resta de grups sense presència en el Govern -PP, Podem i Ciudadanos- proposaren altres tres candidats -en este cas tres hòmens- perquè es votaren en el parlament, un fet "a tindre en compte perquè mai abans s'havia fet", ha destacat.

Sobre este tema, ha indicat que les Corts proposen tres hòmens "com si no hagueren dones que pogueren estar en l'òrgan estatutari" li pareix "important". Al seu parer, la paritat "no pot ser solament només de boca; en la part del Consell està equilibrat, a favor de les dones", ha defès.

ACORD "A PROVA DE CRÍTIQUES"

Segons el parer d'Oltra, l'Acord del Botànic "està a prova de bombes i de crítiques", en referència a les de Montiel, de qui ha dit que "està en el seu dret" fer-les. "És important que sapiem encaixar les crítiques, i si pot ser amb un somriure", ha subratllat la vicepresidenta, qui espera que el parlament arribe a un acord "amb proposta equilibrada d'hòmens i dones".

Preguntada per si les crítiques de Montiel -qui també va assenyalar que la formació morada seria més "bel·ligerant" a partir d'ara- suposen un "distanciament" del Consell, Oltra ha incidit: "No crec que que hi haja un distanciament, hi ha un debat puntual".

"NO HI HA DISTANCIAMENT"

"En un panorama multipartidista hi ha diversitat d'opinions i això és bo, hi ha més intel·ligència col·lectiva al servici d'un bé comú", ha asseverat, al mateix temps que ha agregat que no ho ha percebut com un distanciament per part de Montiel, "sinó com una opinió que s'expressa lliurement, açò sí, de forma contundent".

Oltra ha insistit que aconseguir la igualtat entre hòmens i dones és un dels objectius de l'Acord del Botànic, per la qual cosa "s'està complint". "Mentre se'n vaja complint l'Acord ací no hi ha distanciament", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento